15 / 05 / 2024

NGPI jeotermal santral

NGPI jeotermal santral

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Manisa'da jeotermal santral çalışmaları için acele kamulaştırma!

Manisa İli Sınırları İçerisinde Yer Alan 2012/27 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahasında Yapımı Devam Eden Jeotermal Enerjiye Dayalı Santral Çalışmaları Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Denizli'de jeotermal alan için acele kamulaştırma kararı verildi!

Denizli'de devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında bazı taşınmazların acilen kamulaştırılması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Denizli'de jeotermal enerji santrali için acele kamulaştırma!

Denizli'de 28 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın'a yeni yapılacak jeotermal santrale dava açıldı!

Özel jeotermal firmalarının santral kurmak için Aydın Valiliği’nden aldığı, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir" kararına, vatandaşların itirazları devam ediyor.

Aydın'da jeotermal alan için acele kamulaştırma kararı!

Aydın'da yer alan J-550 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında taşınmazın acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ABD'li enerji şirketi Türkiye'ye jeotermal santrali kuracak!

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Aydın'da jeotermal santral açılış ve temel atma törenleri!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Köşk ilçesinde bulunan jeotermal enerji tesisinde iki yeni santralin açılışını yaptı, bir santralin ise temelini attı.Türkiye'nin 120 milyon ton petrol eşdeğeri enerji ihtiyacının olduğunu,dile getirildi.

Aydın Germencik'teki jeotermal enerji santrali bugün açılıyor!

Tamamlanan jeotermal yatırımları açmak için bugün kente gelecek olan Bakan Yıldız, ilk olarak saat 11.00'de Germencik'de Maren Enerji'nin 68 megavat kapasiteli jeotermal santralını açacak...

Kocabaş Yapı termik santral inşaatlarına odaklandı!

Bugüne kadar inşa ettiği depolama alanı ve sanayi yapılarıyla sektörde öne çıkan firmalardan biri olan Kocabaş Yapı, depolama alanlarının inşaatının yanı sıra termik santral inşaatlarına da yoğunlaştı...

Gökhan Karaçoban: Alaşehir'i jeotermal enerji ile ısıtacağız!

Alaşehir'de yürütülen jeotermal çalışmaları olumlu sonuç verdi. MTA'dan alınan rushat dahilinde belediye'ye ait bölgede yürütülen çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Alaşehir'i jeotermal enerji ile ısıtacağız" dedi...

Güriş, Beyaz Rusya'da santral yatırımı yapacak!

Güriş, 2012'de enerjide 2 satın alma yapmıştı. Bu yıl 5 satın alma daha yaptı. Ayrıca Rusya'da Avraziya isimli bir gayrimenkul şirketi aldı. Beyaz Rusya'da santral yatırımı yapacak. Şu sıralar ölçümler yapılıyor...

Efsun Jeotermal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efsun Jeotermal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Etsun Entegre Tarım Ürünleri Sanayi tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 16 Aralık'ta Levent Polat Plaza'da kuruldu

Nükleer santral Sinop’ta gayrimenkulü patlattı! Fiyatlar 10 kat yükseldi!

Türkiye’nin ilk nükleer santralının kurulacağı Sinop’ta, son imzalar atılınca gayrimenkul fiyatları patladı. Bölgede daha öncesinde metrekare fiyatları 2-3 TL olan gayrimenkuller, 10 kat artışla ortalama 25-30 TL’ye satılıyor....

NGPI jeotermal santral Haberi

NGPI jeotermal santral

Şirketin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren NGPI, Türkiye'de de bu alanda yatırım yapacak.


Yılsan Holding, Mineks International ve DCM Energy ile ortaklık kuran şirket, üç aşamalı inşa edilecek ve toplam kapasitesi 100 megavat olacak Jeotermal santrali kuracak.


Santralin 10 megavatlık birinci aşaması 2015, 40 megavatlık ikinci aşaması 2016 ve 50 megavatlık kısmı da 2017 sonunda işletmeye alınacak. Kullanım ömrü 20 yıl olarak planlanan söz konusu santralin toplam maliyetinin 400 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.


Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Chirinjeev Kathuria, Türkiye'de doğal kaynakların 20 yıl içerisinde elektrik üretiminde kullanılması için ciddi bir potansiyelin olduğunu belirtti.


Yılsan Holding Başkan Yardımcısı Tuncay Yıldırım ise yerel ihtiyaçları karşılayacak enerji projelerini hayata geçirmeyi kendilerine görev edindiklerini ve Türkiye'de jeotermal enerjiyi harekete...