05 / 05 / 2024

Nice sanat evleri

Nice sanat evleri

Fransa'nın Akdeniz kıyısında yer alan Nice, her ne kadar yumuşak iklimi, açık hava restoranları ve güzel bahçeleriyle tanınıyorsa da şehrin en öne çıkan özelliği bir sanat şehri olması. Mimarisi ile dikkat çeken şehir de 30 müze yer alıyor

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Pamela Göksu Evleri'nden ev arıyor!

Şarkıcı Pamela, kazancını gayrimenkule yatırmaya karar verdi. Pamela, ''sanatçılar sitesi'' olarak da anılan Beykoz'daki Göksu Evleri'nden ev arıyor.

Antalya'ya engelli yakınları için mola evleri geliyor!

Antalya'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali etkinliği başladı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Türel, engelli yakını olan aileler için Mola Evleri yapılacağını söyledi.

İskenderun TOKİ Evleri'ne 3 bin başvuru geldi!

İskenderun TOKİ Evleri için müracaatlar yoğun bir şekilde sürüyor. İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde alınan başvurulara İskenderun halkının yoğun talebi olduğu ve şu ana kadar 3 bin kişinin başvurduğu öğrenildi.

Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu!

Dünya Mirası Listesi’nde yer alan koruma altındaki Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu. Bilinçsizce otele çevrilen mağaralar restore edilerek sanat merkezine dönüştürüldü

İşte geleceğin taşınabilir evleri!

İşte geleceğin taşınabilir evleri..Adı Ecocapsule. Ona geleceğin evi deniyor.Az yer kaplıyor, taşınabiliyor. Pod şeklindeki bu küçük evler artık bir hayal değil. Avrupalı bir firma olan Nice Architects tarafından dizayn edildi.

Alavista Evleri yerel mimariye uygun inşa edildi!

İş, sanat, spor ve moda dünyasının ünlülerinin yazlık almak için adeta yarıştığı Alaçatı, yatırım arayışındakiler için de en cazip tatil beldesi haline geldi. Bu bölgede inşa edilen Alavista Evler'nin cumbalı evleri de alıcıların dikkatini çekiyor...

Tarihi Evleri Koruma Derneği kurucularından Perihan Balcı yaşamını yitirdi!

Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği (TÜRKEV) kurucularından, ömrünü tarihi Türk konutlarının fotoğraflarını çekmeye adayan fotoğraf sanatçısı Perihan Balcı yaşamını yitirdi. Perihan Balcı'nın cenazesi bugün öğle namazında Levent Camii'nden kaldırılacak.

Nice, mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

Fransa'nın Akdeniz kıyısında yer alan Nice, her ne kadar yumuşak iklimi, açık hava restoranları ve güzel bahçeleriyle tanınıyorsa da şehrin en öne çıkan özelliği bir sanat şehri olması. Mimarisi ile dikkat çeken şehir de 30 müze yer alıyor

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken teslim!

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanan tarihten 6 ay önce tamamlandı.

Fi-yaka Evleri'nde 140 bin YTL'ye! Ekim'de teslim!

Fi-yaka Evleri'nde daireler, 140 bin ile 610 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor

Ayazma Evleri'nde 500 bin dolara

Beykoz'da inşa edilen Ayazma Evleri'nde 305 metrekarelik villalar 500 bin dolardan satılıyor.

Leoland Amerikan Evleri'nde 390 bin dolara!

Silivri'de projelendirilen Leoland Amerikan Evleri'nde 330 metrekarelik ikiz villalar 390 bin ile 430 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Nice sanat evleri Haberi

Nice sanat evleri

Marsilya’dan gelen bir Yunan sömürgesi tarafından kurulan Nice’in geçmişi M.Ö. 5. yüzyıla dayanıyor.


Şehri ilk kuranlar ‘Nikaiai’ (Muzaffer) koyuyorlar şehrin adını. 19. yüzyıldan itibaren sanatçıların akınına uğrayan şehir hep, dertlerden kaçmak isteyenlerin yeni mekanı olmuş. Hatta Bolşevik rejimden kaçan Beyaz Ruslar; Nice’i ‘sükunet diyarı’ olarak tarif etmişler. Genellikle yumuşak iklimi, Promenade des Anglais Caddesi ve palmiyeleri, 5 yıldızlı Negresco Oteli, Vieux Nice’in (Eski Nice) daracık tam manasıyla sanatsever bir şehir. 


Hepsi görülmeye değer 30 müzesi bulunan şehirde her yıl 40 festival yapılıyor. Nice’te yer alan müzelerin başında modern ve çağdaş sanatçıların eserlerinin sergilendiği, kısa adı MAMAC olan Musee d’Art Modeme et d’Art Contemporain’ı saymak gerekir. İkinci sırada, Matisse Müzesi var. Nice’in müzelerini gezerken yemeklerini de unutmamak gerek. Lezzet duraklarının başında ise...