05 / 05 / 2024

niğde 2B arazileri

niğde 2B arazileri

2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun kapsamındaki uygulamalar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

BİRKO'nun arazileri Niğde OSB dışına çıkarıldı!

Niğde’nin en büyük sanayi kuruluşları içerisinde yer alan BİRKO A.Ş.’nin arazilerinin bir kısmı Niğde OSB (Organize Sanayi Bölgesi) dışına çıkarıldı.

2B arazileri için son başvuru tarihi 7 Mart 2017!

Orman vasfını yitirmiş arazileri için, başvurmayanlara yeni bir hak tanındı. 7 Eylül'de açıklanan 6 aylık ek süre 7 Mart 2017 tarihinde bitecek. Ege Haber gazetesi yazarı Fadime Kuzu, Emekli Maliye Profesörü İzzet Şahin'le 2B arazileri ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj...

Niğde Sazlıca'daki tarım arazileri satıldı!

Niğde’nin en güzel kasabalarından biri olan Sazlıca Kasabasında, tarım yapılan tarlaların bir şekilde tarım arazisinden çıkarılarak parsellendiği ve arsa olarak satıldığı iddia edildi.

Gebze Köşklüçeşme'de 2B arazileri konuşuldu!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 2B arazisine ilişkin Köşklüçeşme’de kurulan bilgilendirme ofisinde Hürriyet ve Yavuz Selim mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Niğde'de 4 milyon 951 bin 713 TL'ye satılık fabrika ve arsa!

Niğde İli Bor İlçesi'nde yer alan arsa, tarla ve bakır işleme fabrikası Bor İcra Dairesi tarafından 8 Eylül 2014 tarihinde saat 13:30 ile 13:40 arasında ihaleye çıkıyor...

Niğde Bor'da icradan 4 milyon 962 bin TL'ye satılık fabrika ve arsa!

Niğde Bor'da yer alan bakır işleme fabrikası ve 8 arsa Bor İcra Dairesi tarafından 8 Eylül 2014 saat 13.30'da ihaleye çıkıyor. Gayrimenkullerin toplam değeri 4 milyon 962 bin 242 TL olarak belirlendi.

Niğde’de kentsel dönüşüm Ramazan Bayramı’ndan sonra başlayacak!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentsel dönüşüm projesinde son durum hakkında bilgi verdi. Niğde’de uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi için müteahhit firma çalışmalara Ramazan Bayramı’ndan sonra başlayacak...

Niğde'de satılık arsa: 1 milyon 63 bin 497 TL!

Niğde İli Bor İlçesi' nde yer alan arsanın toplam bedeli 1 milyon 63 bin 497 TL olarak belirlendi. Arsanın satışı Bor İcra Dairesi tarafından yapılacak.

2b arazileri sit alanı nedir?

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunan, yer üstünde ya da yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 2b arazileri sit alanı nedir?

2b arazileri en çok nerede var?

2b arazileri kadastro çalışmaları ile belirleniyor. Kadastro çalışmalarına başlanmadan 15 gün önce bölge merkezine duyuru yapılması gerekiyor. Peki, bu çalışmalar kapsamında 2b arazileri en çok nerede var?

2b arazileri nasıl sorgulanır?

2b arazileri üzerinde hak sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan güncelleme listeleri ile kadastro tutanakları esas alınarak belirleniyor. Peki, 2b arazileri nasıl sorgulanır?

2b arazileri başvuru için gerekli belgeler!

2b araziler orman vasfını yitirmiş olan arazilere deniyor. 2b arazilerin satışı deftarlıklar ve mal müdürlerine yapılan başvuru ile gerçekleşiyor. Başvuru için bazı belgeler gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru için gerekli belgeler neler?

niğde 2B arazileri Haberi

niğde 2B arazileri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun kapsamındaki uygulamalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Gürer önergesinde "Halk arasında 2b yasası olarak da bilinen 6292 sayılı Orman Köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve Hazine adına Orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında Kanun ile bilim ve fen bakımından orman niteliğini kaybetmiş ve ormana geri dönüşümü artık mümkün olmayan alanların satılması yolu ile hem devlet ile vatandaş arasında yaşanan hukuki ihtilafların sona erdirilmesi, hem devletin gelir elde etmesi hem de elde edilen gelirin kentsel dönüşüm projelerine aktarılarak doğal afetlerde zarar görmesi muhtemel olan sağlıksız yapılaşmanın bir an önce dönüştürülmesi öngörülmüştür." diyerek hazırladığı 5 sorusunun yanıtlandırılmasını talep...