06 / 05 / 2024

niğdede oetrol mü çıkacak

niğdede oetrol mü çıkacak

Niğde'de 2007 yılında havza etüdü çalışmalarında bulunan petrol çalışmalkarı hüsranla sonuçlandı. MTA , 7 yıllık bir çalışmanın ardından petrol kuyularını kör kuyular diyerek kapatıp köyden ayrıldı.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Orjin Nişantaşı Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Orjin Nişantaşı Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer'de 142 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun ortaklığında kuruldu.

Deprem profesörlerinin yorumları vatandaşları ikiye böldü! Hangi profesöre inanalım? Niçin?

Yurt genelinde süren sarsıntılar gündemde yer almaya devam ediyor. Deprem korkusu vatandaşları tedirgin ederken, deprem profesörleri tarafından ise farklı yorumlar gelmeye devam ediyor. Peki hangi profesöre inanalım? Niçin?

Nişantaşı Koru'da son dakika gelişmesi! Bağımsız bölüm sayısı 196'ya çıktı! 

Nişantaşı Koru projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Projede yeni alınan yapı ruhsatlarının ardından bağımsız bölüm sayısı 196'ya yükseldi. İşte detaylar...

Güniş Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güniş Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Günay Erdost tarafından kuruldu.

Niğde Merkez'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Niğde Merkez'de yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Niğde Emlak Konutları'ndaki 1 bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO Niğde ili Merkez ilçesi 337 ada 2 parselde yer alan Niğde Emlak Konutları'nda yer alan 1 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Müsilaj havuzlu villalara ilgiyi katladı!

Marmara Denizi'ni derinden etkileyen müsilaj, havuzlu villalara ilgiyi de oldukça artırdı...

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Niğde Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı! 

Niğde Belediyesi, Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm hareketi için çalışmalara başladı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? 

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? İşte Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'nin konuyla ilgili o yazısı...

Niğde'de bir hayırsever okul inşa edilmesi için 2 dönüm arsa bağışladı!

Niğde'de bir hayırsever, eşinin vasiyeti üzerine yaklaşık olarak 2 dönüm arsayı okul inşa edilmesi için bağışladı.

Niğde'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Niğde'de bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

niğdede oetrol mü çıkacak Haberi

niğdede oetrol mü çıkacak

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, 2007 yılında haber ajanslarından "Niğde'de petrol bulundu" haberlerinin gelmesi Badak köylülerinin yüzünü güldürdü. Köylüler talih kuşunun üstlerine konduğunu düşündü.


Yapılan ilk haberlerde 218 -627 milyar dolarlık bir petrol varlığından söz edilirken köye "Türkiye'nin Teksas'ı"  dendi.  Köylüler köyde açılan büyük petrol kuyularının önünde zengin olma hayaliyle poz verdiler. Ancak MTA , 7 yıl sonra kör kuyular diyerek kapatıp köyden ayrıldı. 

İki kişi aldı

400 nüfuslu Badak Köyü Muhtarı Ayhan Kolkan, o yıllarda  1 dönüm arazinin fiyatı 400 lira ederken dönümünü 1000 lira verip alanların olduğunu söyledi, hatta iki kişinin 7 bin dönüm arazi satın aldığını söyledi.


2007'DE BULUNMUŞTU

MTA, Bor ilçesine bağlı Badak köyünde yürüttüğü "Havza Etüdü" çalışmalarında, yeraltında 1000 metre derinlikte petrol bulgusuna rastlanıldığını ifade etmiş ve bunu kamuoyuna duyurmuştu....