06 / 05 / 2024

niğdede petrol kuyuları

niğdede petrol kuyuları

Niğde'de 2007 yılında havza etüdü çalışmalarında bulunan petrol çalışmalkarı hüsranla sonuçlandı. MTA , 7 yıllık bir çalışmanın ardından petrol kuyularını kör kuyular diyerek kapatıp köyden ayrıldı.

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş akaryakıtta bombayı patlattı! Petrol kuyularını vuracaklar

Altın ve dolar tahminleri ile nam salan İslam Memiş’ten son flaş iddia geldi. Memiş, savaş politikalarının bunun gerektirdiğini söyleyerek, fiyatı yükseltmek için petrol kuyularının vurulacağını ifade etti. İşte detaylar…

Brent petrol fiyatlarını düşürecek üretim ve sevkiyat yeniden başladı! 3 aydır kuyular kapalıydı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden Rus petrolüne uygulanan ambargonun etkisiyle azalan ham petrol arzını yeniden yükseltmek için çalışmalar devam ediyor. Brent petrol Mart ayından bu yana en düşük seviye olan 97 doları gördükten sonra yeniden 100 doların üzerine çıkmıştı.

10 ilde petrol mü bulundu? Hangi ilde petrol bulundu? Türkiye petrol kuyuları nerede?

Türkiye’de petrol bulundu mu? Hangi illerde petrol bulundu bu sorular son zamanlarda sıkça sorulmaya başlandı. Peki Türkiye’de petrol bulundu mu? İşte detaylar!

Türkiye'de petrol bulundu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan petrol müjdesini vatandaşlara verdi. Erdoğan, "Açılan yeni kuyular yanında daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son 1 ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik." dedi.

Niğde Ulukışla için acele kamulaştırma kararı!

Niğde ili Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

OMV, Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon avroya satılıyor!

OMV yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon avroya satışa çıkardı.

OMV Petrol Ofisi'ne Socar ve Opet talip!

Petrol Ofisi’ni toplam 3 milyar dolara alan Avusturyalı OMV 10 yıl sonra dağıtımdan çıkıyor. Kulislere göre PO’nun talipleri arasında Azeri Socar ve Koç’un Opet’i var.

Üçkuyular Şehitler Bölgesi 1.etap imar planı kabul edildi!

Karabağlar Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında 3 etapta yenilenecek imar planının Üçkuyular Şehitler Bölgesi'ni kapsayan 1. etaba ait bölümü meclise sunuldu ve AK Parti'nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

QT Holding Etiler Petrol Sitesi'ni dönüştürecek!

47 müteahhitin talip olduğu Etiler’deki Petrol Sitesi’nin dönüşümünü Katarlı QT Holding yapacak. QT, 250 milyon $ yatırımla siteye çarşı, ticari alan ve sağlık merkezi ekleyecek.

QT Holding Nispetiye'deki Petrol Sitesi'ni dönüştürecek!

Merhum Cumhurbaşkanı Özal ile dostluğu bulunan Katarlı Profesör Al Meer, Etiler Nispetiye’deki Petrol Sitesi’nin dönüşümünü üstlendi. Hedef Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım yapmak.

Etiler Petrol Sitesi'ni QT Holding dönüştürecek!

Etilerde Petrol Sitesinin Kentsel Dönüşümü, merkezi İstanbul’da bulunan QT holding tarafından gerçekleştirilecek. İstanbul merkezli QT holding, 25 yıldır yatırım bankacılığı yapmış olan Katarlı Prof. Abdullatif AL MEER tarafından yönetilmektedir.

1985 yılında Dede Efendi'nin evi müze olacakmış!

1985 yılında bestekar Hamamizade Dede Efendi'ni evi, Türk Musikisi Müzesi haline getirilecekmiş. Akbıyık'taki ev, Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği tarafından 18. yüzyıl Türk evi görünümünde restore edilecekmiş.

niğdede petrol kuyuları Haberi

niğdede petrol kuyuları

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, 2007 yılında haber ajanslarından "Niğde'de petrol bulundu" haberlerinin gelmesi Badak köylülerinin yüzünü güldürdü. Köylüler talih kuşunun üstlerine konduğunu düşündü.


Yapılan ilk haberlerde 218 -627 milyar dolarlık bir petrol varlığından söz edilirken köye "Türkiye'nin Teksas'ı"  dendi.  Köylüler köyde açılan büyük petrol kuyularının önünde zengin olma hayaliyle poz verdiler. Ancak MTA , 7 yıl sonra kör kuyular diyerek kapatıp köyden ayrıldı. 

İki kişi aldı

400 nüfuslu Badak Köyü Muhtarı Ayhan Kolkan, o yıllarda  1 dönüm arazinin fiyatı 400 lira ederken dönümünü 1000 lira verip alanların olduğunu söyledi, hatta iki kişinin 7 bin dönüm arazi satın aldığını söyledi.


2007'DE BULUNMUŞTU

MTA, Bor ilçesine bağlı Badak köyünde yürüttüğü "Havza Etüdü" çalışmalarında, yeraltında 1000 metre derinlikte petrol bulgusuna rastlanıldığını ifade etmiş ve bunu kamuoyuna duyurmuştu....