26 / 05 / 2024

Türkiye'de petrol bulundu mu?

Türkiye'de petrol bulundu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan petrol müjdesini vatandaşlara verdi. Erdoğan, "Açılan yeni kuyular yanında daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son 1 ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik." dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye'de petrol bulunduğuna ilişkin müjdeli haber geldi.  Erdoğan, "Açılan yeni kuyular yanında daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son 1 ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE PETROL BULUNDU MU?

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Erdoğan, "Açılan yeni kuyular yanında daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son 1 ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik." dedi.

Erdoğan, "Türkiye petrollerinin 2021 yılı yurt içi günlük üretim ortalaması son 3 keşfimizle birlikte 61 bin varilin üzerine çıkmıştır." diye konuştu.

Türkiye de petrol bulundu mu? 

1 VARİL KAÇ LİTRE?

Türkçe'de 1 varil, ticari anlamı dışında kısaca 1 bbl'e varil olarak adlandırılır, bir seferde yaklaşık 159 litre anlamına gelir.

Standart bbl´in hacmi daima 42 U.S. gallon´udur  ya da metrik hesap üzerinde 158.987 litredir. 1 Mbbl 1000 bbl, 1 MMbbl ise 1.000.000 bbl´dir.Örneğin: 1 bbl = 158.987 litre, 1 Mbbl = 158,987.00 litre

1 varil petrol = 120 kilogram gelir.

1 varil petrol = 0,01 metreküp gelir.

1 varil petrol hem kilogram hem de metreküp açısından bu şekilde hesaplanmaktadır. Elbette bu yönde miktar varile ne kadar petrol konduğuna bağlı olarak değişebilir.

Fakat bu değişkenlik oranı çok küçüktür o yüzdenı standart yapı olarak yukarıdaki miktarlar ele alınır. Aynı zamanda bu miktarlar  ham petrol üzerinden hesaplanıyor.

Türkiye de petrol bulundu mu? 

PETROL FİYATLARI NE KADAR?

Brent petrolü, uluslararası piyasalarda varil başına 68,32 dolardan işlem görüyor. Dün 69,17 dolara yükselen Brent petrolün varil fiyatı 68,73 dolardan günü tamamladı.  

Brent petrolün varili bugün 09:32'de kapanıştan yüzde 0,60 düşüşle 68,32 dolardan işlem gördü. Aynı zamanda, bir varil Batı Teksas tipi (WTI) ham petrol 65,84 dolardan alıcı buldu.

 Küresel petrol talebi günlük 6 milyon varil artacak!

Petrol fiyat tahminini yukarı yönlü revize edildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön