29 / 04 / 2024

Nigoğos Balyan biyografisi

Nigoğos Balyan biyografisi

Nigoğos Balyan, Garabet Amira Balyan'ın oğlu ve Sarkis Balyan'ın kardeşidir. Nigoğos Balyan, Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy Camii, Tophane Saat Kulesi, Dolmabahçe Saat Kulesi'nin mimarıdır. Peki, Nigoğos Balyan kimdir?

Symbıosıs Biyoteknoloji Anonim Şirketi kuruldu!

Symbıosıs Biyoteknoloji Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Engin Demirel Tavtın tarafından kuruldu.

Os Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Os Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Orkun Şengezer tarafından kuruldu.

Os Albayraklar İnşaat Emlak Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Os Albayraklar İnşaat Emlak Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Beykoz'da Osman Albayrak tarafından kuruldu.

Emlak danışmanlarının dijital yönetim aracı RE-OS!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için  RE-OS. com Emlak Yönetim Sistemi Genel Müdürü Hüseyin Öztürk ile RE-OS. com Emlak Yönetim Sistemlerini masaya yatırdı.

Saray Mimarları Balyan Ailesi'ne anıt!

18. ve 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuştu.

Balyan Anıt Mezarı açıldı!

Balyan Anıt Mezarı açılışını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Üsküdar Balyan Anıt Mezarı açılışı 1 Ekim'de!

18. ve 19. yüzyılda hassa mimarı olarak Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuşuyor.

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul’da 100’e yakın tarihi yapının mimarı olan ve “İşin Ehli” diye bilinen Garabet Balyan’a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor

Mimar Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul'da 100'e yakın tarihi yapının mimarı olan ve "İşin Ehli" diye bilinen Garabet Balyan'a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor.

2002 yılında Balyan Ailesi'nin tarihi evi otele dönüşecekmiş!

2002 yılında Balyan Ailesi'nin inşa ettiği tarihi evi butik bir otele dönüşecekmiş. Ortaköy Vapur İskelesi'nin yanında bulunan tarihi eser Mimar Philippe Starck tarafından dizayn edilecekmiş.

Mimar Garabet Balyan'ın kayıp mezar taşı şantiyede bulundu!

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın "işin ehli" sözleriyle övdüğü Balyan ailesine mensup Dolmabahçe Sarayı'nın mimarı Garabet Balyan'ın kayıp mezar taşı Kartal'da İstanbul Belediyesine ait bir inşaat şantiyesinde ortaya çıktı.

Nigoğos Balyan biyografisi Haberi

Nigoğos Balyan biyografisi

Nigoğos Balyan, 1826 - 1858 yılları arasında yaşamış mimardır. Nigoğos Balyan, Sultan I. Abdülmecit'in mimarlarındandır. En önemli eseri, babası Garabet Amira Balyan'la birlikte yaptıkları Dolmabahçe Sarayı'dır. 


Garabet Amira Balyan'ın oğludur. Balyan ailesinin örgün eğitimden geçen ilk bireyidir. Paris'te Sainte-Barbe Koleji'nde okuduğu ve kolejin müdürü tanınmış mimar H. Labrouste'un favori öğrencileri arasında olduğu bilinmektedir. 


Meslek yaşamı kısa ama verimli geçmiştir. Ailenin mimar olan bütün bireyleri ile birlikte çalışmıştır. 


Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu ve iki Saltanat Kapısı, Ortaköy Camii, Mecidiye Kasrı, Ihlamur Kasrı, Göksu Kasrı, Tophane Saat Kulesi, Dolmabahçe Saat Kulesi ona atfedilen yapılar arasındadır. 


Nigoğos Balyan'ın yapılarının tümü sapasağlam ayakta durmaktadır ve özgünlüklerinden hiç birşey kaybetmeden koruma altına...