02 / 05 / 2024

Nihat zeybekçi ithalat çözümü

Nihat zeybekçi ithalat çözümü

İnşaat demir fiyatlarının yüksek olmasında dolayı müteahhitler fiyatlar düşmezse 9 Haziran'da iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirmişlerdi. Müteahhitlere kimin işini bırakıyorsunuz diye seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, demirdeki gümrük vergisinde hatırı sayılır düşüş olacağını belirtti.

Dbb Yurt İşletmeciliği İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Dbb Yurt İşletmeciliği İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi  Avcılar’da Mahir Doğan ve Güler Bakır Brader ortaklığında kuruldu.

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi artacak mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için yüzde 30'a yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Nihat Zeybekci kimdir?

Ekonomi Bakanı olarak hizmet veren Nihat Zeybekci, 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Nihat Zeybekçi kimdir?

ABD inşaat çeliği ithalatına devam edecek!

SteelOrbis ve Uluslararası Uzun Çelik İhracatçıları ve Üreticileri Birliği (IREPAS) toplantısı İstanbul'da gerçekleşti. Toplantıda konuşan çelik üreticileri, korumacılığın bir pazarlık konusu haline geldiğine dikkati çekti.

Nihat Zeybekçi: Faizin dezavantajını kaldırmak için destek vereceğiz!

Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığında düzenlenen 'İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci,"Evet, faizin yüksekliğini biliyoruz. Yüksek faiz ortamında yatırım yapılmaz, biliyoruz. " dedi.

Amco Gayrimenkul Reklamcılık Kafe İşletmeciliği İthalat İhracat Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amco Gayrimenkul Reklamcılık Kafe İşletmeciliği İthalat İhracat Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Amar ALhussaın ve Mohamad Kateba ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Şanlıurfa Çiftçi Trambüs Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs projesinin 1’inci etap çalışmalarıni yerinde inceledi. Projede 1’inci etap çalışmaları aralıksız devam ediyor.

3. Havalimanı'nın yanına lojistik merkez kurulacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatın değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, 3. Havalimanı'nın yanına e-ticaret ve lojistik merkezi kuracaklarını söyledi.

İnşaat çeliği ithalatında kalitesiz ve standart dışı ürünlere önlem şart!

Ekonomi Bakanlığının inşaat çeliğinde gümrük vergisini indirme kararı ile birlikte Türk çelik sektörü, belirlenen standartlar ve kurallar çerçevesinde inşaat çeliği ithalatının yapılmasına karşı olmadığını belirtiyor.

Şanlıurfa Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yapımı tamamlanan Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı. Törenle açılan terminalin açılışına Belediye Başkanı Nihat Çiftçi katıldı.

Golden Hawk Gayrimenkul Ve Restaurant İşletmeciliği İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Golden Hawk Gayrimenkul Ve Restaurant İşletmeciliği İthalat İhracat Limited Şirketi Mohamed Samer Azızı, M. Nıhad Farhad, Fatema Farhat ve Mohamed Farhat ortaklığında 400 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Nihat zeybekçi ithalat çözümü Haberi

Nihat zeybekçi ithalat çözümü

İnşaat sektöründeki demir krizini çözmek için ithalat çözümü devreye giriyor. Müteahhitler yüksek fiyat ve yetersiz arz nedeniyle demir-çelik sektörünü suçlarken, üreticiler de talebin bir anda yığıldığını savunuyor. Müteahhitler 9 Haziran’a kadar çözüm bulunamazsa iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçtiğimiz günlerde sözünü ettiği demirde tedbirin detaylarını açıkladı. Bakan Zeybekci, demirdeki gümrük vergisinde hatırı sayılır düşüş olacağını belirterek, “Demirde yaptığımız bir düzenlemeyle fiyatta yukarı gidişleri keseceğiz. Amaç yukarı doğru hareketlenme olduğunda ithalatın devreye girmesi” dedi.


Yurt içi üretimi artıracak adımların da atılacağını belirten Zeybekci, “Dünyada demir-çelikle ilgili bütün maliyetler belli. Onun dışında gümrük duvarını biraz yukarıya kaldırarak içeriyi koruyoruz. O duvarda içeriye de zarar vermeyecek şekilde bir ayarlama yapacağız” diye konuştu. Düzenlemenin etkisini kısa sürede göstermesini beklediklerini belirten Zeybekci,...