21 / 05 / 2024

Nijerya Türk OSB

Nijerya Türk OSB

MÜSİAD, FETÖ’nün Afrika’daki üssü Nijerya’da Türk OSB’si kuracak. Projenin başındaki Hüseyin Öztunç, “Ülkede FETÖ’nün etkinliğini bitirip, işadamlarımıza yatırım ortamı hazırlayacağız” dedi.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk inşaatçılara Nijerya’da yatırım çağrısı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Türk iş insanlarına, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da yatırım ve ticaret çağrısı yaptı. 

ABD’ye Türk OSB’si!

Afrika, Avrupa ve Asya’da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), ABD ve Arjantin’e açılıyor. Türk- Amerikan İşadamları Derneği, ABD’de 8 milyar dolarlık Türk OSB’si kurmak çalışmalara başladı.

5. Buildmacex Fuarı'na Türk firmalarından yoğun ilgi!

Batı Afrika ülkelerinin Nijerya'da düzenlediği 5. Buildmacex Fuarı'na Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi. Fuara, inşaat ve yapı sektöründen 50'nin üzerinde firma katıldı.

ABD’de Türk OSB'si kurulacak!

TABA-AmCham Başkanı Ali Osman Akat, Türkiye-ABD ticari ilişkileri hakkında açıklamalar yaptı. Akat, ABD'ye Türk Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Katar 250 fabrikalık OSB'yi Türk mallarıyla inşa edecek!

Katar, Türk markalarına kapıyı sonuna kadar açtı. Katar, 250 fabrikalık OSB'nin malzemelerinin Türkiye’den tedarik edilmesi için talimat verdi...

Katar’a 2.5 milyar dolarlık Türk OSB’si!

Katar, 2.5 milyar dolarlık OSB kurmaya karar verdi. Doha'da kurulacak olan OSB'nin Türkiye tarafından yapılması istendi.

Nijerya’ya Türk OSB’si geliyor!

MÜSİAD, FETÖ’nün Afrika’daki üssü Nijerya’da Türk OSB’si kuracak. Projenin başındaki Hüseyin Öztunç, “Ülkede FETÖ’nün etkinliğini bitirip, işadamlarımıza yatırım ortamı hazırlayacağız” dedi.

Türk üreticilerden Şikago'ya Türk OSB'si kuracak!

Türk üretici için yeni cazibe merkezi ABD pazarı. Önce dev şirketlerin iş yapmaya başladığı bu pazara şimdi KOBİ’leri taşıyacak formüller geliştiriliyor.

Nijerya, Türk müteahhitlerin yeni pazarı!

KPMG, Nijerya'da yatırım yapmak isteyen Türk inşaat firmaları için ülkedeki yatırım ortamını masaya yatırdı. KPMG İnşaat, Altyapı ve Gayrimenkul sektörü lideri İsmail Önder Ünal, Türk Müteahhitleri için Nijerya'yı değerlendirdi.

Nijerya'nın altyapı projelerini Türk firma yapacak!

Batı Afrika'nın yoksul ülkelerinden Nijerya'daki yol ve altyapı çalışmaları Konyalı bir Türk firma tarafından yapılacak. Türk yatırımcılar ayrıca, bölgedeki çiftçilere de tarımsal üretimi öğretecek.

Türk oyuncak üreticileri OSB kuracak!

Çin'den gelen ithal ürünlerle güç kaybeden ve neredeyse tükenme noktasına gelen Türk oyuncakçıları, pazarda yeniden güç sahibi olmak için harekete geçiyor...

Nijerya Türk OSB Haberi

Nijerya Türk OSB

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 20 yıldır yuvalandığı Nijerya'da Türk işadamları karşı atağa geçti. 1.8 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştığımız ülkede Türk işadamları ticareti iki yılda ikiye katlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda mart ayında Nijerya'da şube açan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ülkede iş süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Türk Enstitü Merkezi kuruyor. Dünya Türk İş Konseyi Nijerya Başkanı ve MÜSİAD Nijerya Şube Başkanı Hüseyin Öztunç, Nijer Eyalet Valisi ile 40 dönümlük bir arazi tahsisi için bir protokol imzaladıklarını söyledi. Öztunç, "Burada bir nevi Türk OSB'si kuracağız. Ülkede oturmuş bir altyapı sistemi yok ve prosedürler çok uzun. Amacımız gerekli yatırımları yaparak işadamlarımıza yatırım için uygun ortam oluşturmak" dedi.


HERHANGİ BİR BEDEL YOK

Öztunç, bu yatırımı gerçekleştikten sonra, Nijerya'ya yatırım için gelen işadamının arazi aramayacağını,...