17 / 05 / 2024

Nilüfer akıllı bina sempozyumu

Nilüfer akıllı bina sempozyumu

Mimar Güvenç Özel, Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Akıllı Şehirler, Akıllı Binalar: 21. Yüzyılda Mimari ve Teknoloji" konulu sempozyuma katıldı.

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Nilüfer Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık iş yeri! 

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Nilüfer'de yer alan iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 26 Temmuz tarihinde yapılacak.

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak Yaylacık Mahallesi’nde inşa edilen kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Nilüfer'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi, Demirci Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine inşa edilen fabrikanın yıkımını gerçekleştirdi.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili alınan karar ile Nilüfer Belediye Encümeni de, belirlenen binaların yıkımı gerçekleşti.

Nilüfer'de kaçak villanın yıkımına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen villanın yıkımına başlandı.

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Nilüfer'de 12 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Bursa 10. İcra Dairesi, Bursa İli, Nilüfer İlçesi, Gümüştepe Mahallesi, 3789 Ada, 3 parsel sayılı 1.651,21 metrekare sahalı 4 katlı betonarme bina ve arsasını 12 milyon 79 bin 776 TL'ye icradan satıyor...

Nilüfer akıllı bina sempozyumu Haberi

Nilüfer akıllı bina sempozyumu

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Akıllı Şehirler, Akıllı Binalar: 21. Yüzyılda Mimari ve Teknoloji" konulu sempozyumda konuşan Mimar Güvenç Özel, ABD’de yapılan uygulamaları katılımcılar ile paylaştı.  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, meclis üyeleri, birim çalışanları ve TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi üyelerinin de katıldığı sempozyuma ABD Los Angles’da çalışmalarını sürdüren mimar, tasarımcı ve akademisyen Güvenç Özel konuşmacı olarak yer aldı. Güvenç Özel, ABD’deki çalışmalarının yanı sıra interaktif mekanlar, akıllı şehir-ulaşım, robotlarla inşaat ve sanal gerçeklik konularındaki uygulamalara yer verdi. Mimaride son 20 yılda devrim yaşandığını kaydeden Özel, “Mimaride artık teknolojiyle bağlantılı olarak farklı açılımlar yer alacak. Teknoloji sayesinde fikir ve düşünceler mimaride artık ön plana çıkacak. Sensörler sayesinde insan düşüncesiyle mekânlar ihtiyaca göre şekil değiştirecek. Son yıllarda teknoloji ve sanal...