27 / 04 / 2024

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.



İstanbul’un gözde lokasyonlarından Kadıköy Fikirtepe’de yükselen son projesi Elite Concept’in akıllı ev konsepti sayesinde yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sunuluyor. 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamalar yapan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, şehirleşmenin daha da artacağı ilerleyen yıllarda sürdürülebilir bir gelecek adına akıllı projelere yatırım yapmanın artık bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. 

Hayatın ve yatırımın merkezinde bulunan projeleri ile elit bir yaşam konsepti sağlayan Şua İnşaat, sürdürülebilir bir gelecek için yatırımlarını akıllı şehirlere yöneltti. 

Firmanın Kadıköy Fikirtepe’de konumlanan, çevreci ve doğaya dost ev tasarımıyla hayata geçirdiği Elite Concept projesinde yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu yapılıyor. Akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konseptine sahip Elite Concept, hayatı kolaylaştıran imkanları ile ön plana çıkıyor.

Şua İnşaat tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

“Elite Concept akıllı ev konsepti ile çevreye duyarlı, insana saygılı”

Her yıl 8 Kasım’da kutlanan Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamalar yapan Şua İnşaat Yönetim KuruluBaşkanı Nimetullah Kaya, “Şehirleşmenin hızla artması teknolojik ve çevre dostu projelere olan ihtiyacı da bir o kadar artırıyor. Enerji kaynakları giderek azalırken enerji ihtiyacının da hızla arttığı bu dönemde verimlilik ve tasarruf kritik öneme sahip. Biz de bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak hayata geçirdiğimiz akıllı ev konseptli Elite Concept projemizde gri su arıtma sistemi ile banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan sular ve yağmur sularını arıtıyoruz. Bu sayede tüm peyzaj alanlarının sulama çalışmaları ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı karşılanıyor. Projede ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için ise güneş panellerimiz ile güneş enerjisinden yararlanıyoruz. Projenin tüm bu uygulama yöntemleri sayesinde hem çevreyi koruyor hem de tasarruf sağlıyoruz” diye konuştu. 

Akıllı binalar enerji tüketimini azaltıyor

Binaların günümüzde enerjinin yaklaşık yüzde 40’nı tükettiğini aktaran Kaya, “Bu rakam şehirleşme böyle devam ettikçe yüzde 60’lara kadar ulaşacak. Bu oranları daha aşağılara çekmek için akıllı binalara yatırım yapmak oldukça önemli. Güneş başta olmak üzere çevresel faktörleri etkin kullanarak kendi enerjilerini üreten akıllı binalar ayrıca su ve benzeri kaynakların daha verimli kullanımını sağlıyor. Elite Concept projemiz de yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlayan yapısı ile bizim için ayrı bir önem taşıyor” diye konuştu.

Isı tasarrufu sağlayan özel camlar

Elite Concept’in bir yanda adalar, deniz ve tarihi yarımadanın göz alıcı silueti diğer yanda Çamlıca’yı gören İstanbul’un dört bir yanına hakim manzarasıyla dikkat çektiğine vrugu yapan Kaya, şunları kaydetti: 

“Yüzde 90 cam panoramik cephe mimarisi ile bu manzarayı kesintisiz olarak izleyebilmeyi mümkün kılan projemizde, modern zamanların Babil Kulesi olarak adlandırılan Dubai’deki Burj AlK halifa ve dünyanın en yüksek kulesi olmaya hazırlanan Cidde’deki Jeddah Tower gibi prestijli projelerde kullanılan Amerikan menşeli Guardian markasının reflekte camlarını kullanıyoruz. Güneşe karşı yüksek performanslı koruma ve ısı tasarrufu sağlayan bu özel camlar, daire içlerinde ısı ve morötesi ışık artışına neden olabilecek güneş enerjisini en aza indirerek sıcak havalarda klima kullanımını minimize ediyor. Her türlü uygulama için görünür ışık iletimini ise maksimum noktaya çıkararak aydınlatma ihtiyacını azaltıyor.”

Web: https://www.eliteconcept.com.tr/tr/frontpage


Geri Dön