05 / 05 / 2024

Nilüfer Anadolu Arastasına neden izin verilmedi

Nilüfer Anadolu Arastasına neden izin verilmedi

Nilüfer Balat Geçit Köyünün eski merasına Anadolu Arastası yapılmak istenmesi ve projenin sel taşkın sahasında kaldığı iddiaların ortaya çıkması, imar planlarında ise bölgeye inşaat izni verilmediğinin anlaşılması Bursa'da gündemi karıştırdı.

Nilüfer Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık iş yeri! 

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Nilüfer'de yer alan iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 26 Temmuz tarihinde yapılacak.

Nilüfer Belediyesi, işyeri kapalı olan esnaftan kira almayacak!

 Nilüfer Belediyesi 2021 Ocak ayı Meclis toplantısından iş yeri kapalı olan esnaftan kira alınmamasına karar verdi. 

Weltew Home 79. mağazasını Bursa Nilüfer’de açtı!

Koronavirüs sebebiyle yaşanan pandemi günlerinde de yatırımlarına hızla devam eden Weltew Home, Türkiye’deki 79. mağazasını Bursa Nilüfer’de hizmete açtı.  

Nilüfer'den AVM’lerin açılmasına tepki!

Şarkıcı Nilüfer Yumlu, vaka ve ölüm sayılarının yeniden artması üzerine AVM'lerin açılmasına tepki gösterdi.

Nilüfer'de kaçak villanın yıkımına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen villanın yıkımına başlandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in villasına inceleme! 

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in, imar barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddialarıyla ilgili AKP İlçe Başkanı Ufuk Ay, açıklama yaptı.

TOKİ'den Bursa Nilüfer'e 246 yeni konut!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Nilüfer projesi için düğmeye bastı.

Bursa'nın en büyük ilçesi Nilüfer olacak! 

2035 yılında, Ulaşım Master Planı'na göre Nilüfer Bursa'nın en büyük ilçesi olacak. Yeni oluşturulacak sanayi alanlarında da nüfus yoğunluğu artacak.

Bursa Nilüfer'deki kaçak bina yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Atapark alanına imar planında park olan yere ruhsatsız olarak yapılan binanın yıkımına başladı.

Nilüfer'de kentsel dönüşüm mağdurlarına umut ışığı!

Tam 80 site, yaklaşık 5 bin Nilüferli kentsel dönüşüm mağduru oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve ekibi dönüşüm projeleriyle ilgili müjdeler verdi.

TOKİ Bursa Nilüfer'e kaç başvuru geldi 2019?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan 50 bin sosyal konut kampanyasına 500 binden fazla başvuru geldi. Peki TOKİ Bursa Nilüfer'e kaç başvuru geldi 2019? İşte TOKİ Bursa Nilüfer başvuru sayısı 2019...

Nilüfer'de 5 katlı binanın yıkımına başlandı!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan 5 katlı apartmanın yıkımına başlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yıkım sırasında binada bulunan bir Türk bayrağı, iş makinesi yardımıyla yere düşürülmeden alındı.

Bursa Nilüfer'de yapı ruhsatında peyzaj zorunlu oldu!

Nilüfer Belediyesi, inşaat ruhsatı alımına peyzaj projesi zorunluluğu getirdi. Uygulama ile birlikte yerel yönetimlere örnek olmak ve Bursa genelinde domino etkisi yaratmak amaçlanıyor.

Nilüfer Anadolu Arastasına neden izin verilmedi Haberi

Nilüfer Anadolu Arastasına neden izin verilmedi

Nilüfer Balat Geçit Köyünün eski merasına Anadolu Arastası yapılmak istenmesi ve projenin sel taşkın sahasında kaldığı iddiaların ortaya çıkması, imar planlarında ise bölgeye inşaat izni verilmediğinin anlaşılması Bursa'da gündemi karıştırdı. 

Akademik Odalar, konuyu İl Koordinasyon Kurulu gündemine alarak tartışılması gereken ve Bursa adına çok kısa sürede karar verilmesi gereken çok önemli bir olay olduğunu ifade ediyorlar. 

Resmi kurum temsilcilerinden DSİ görevlileri, bölgenin imar planlarında söz konusu alanın Sel Taşkın Sahası olduğunun bilinmesine rağmen, projede ısrarcı davranılması ve hemşehri derneklerinin bazılarının oy ve siyasi güçlerini kullanıp bürokratlar üzerine etki etmeye çalışmasının hatalı işlemlere yol açtığını ileri sürüyorlar. 

Anlaşılan o ki, Belediye yönetimi, siyasi gücüne güç katmak, seçimlerde oy oranlarını artırabilmek adına, böyle bir projeyi yapmakta kararlı ve ısrarcı. 

Daha önce yazmıştım. Proje çok güzel. 

Fakat,...