28 / 04 / 2024

Nissibi Köprüsü lütfi elvan

Nissibi Köprüsü lütfi elvan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin 3. büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nde incelemede bulundu...

Nissibi Köprüsü için imzalar atıldı!

Prestijli büyük proje olarak görülen Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır (Nissibi Köprüsü) Yolu ihalesi kesinleşti. Sözleşme imzalandı. Yakında işe başlanıyor.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü yıkılıyor!

Dulkadiroğlu İlçesi ile Onikişubat İlçesini Aksu Çayı üzerinde birbirine bağlayan Aksu Köprüsünde Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Müdürlüğü ekipleri yıkım çalışmalarına başladılar.

Balıkesir Buzağılık Köprüsü açıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca yürütülen özverili çalışma sonucu tamamlanan Susurluk ilçesinde, Susurluk Çayı'nın iki yakasını bir araya getiren Buzağılık Köprüsü açıldı.

Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsü bu yıl hizmete girecek!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı süren Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünde sona gelindi. Köprünün yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor. Köprü, 14 ayak üzerine inşa ediliyor.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü'nün onarımı 2 yıl sürecek!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan tarihi Birecik Köprüsü 2 yıl sürebilecek bakıma alındı. Birecik'te 1955 yılında yapılan Birecik Köpriisli'nde bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

3. Boğaz Köprüsü’nde sona yaklaşılıyor!

YAPIMINA 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde iki kıtanın oto, ve tren yoluyla birleşmesine 391 metre kaldı.

Samsun Çarşamba'da Hacılıçay Köprüsü inşaatı sürüyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarşamba ilçesinde yapılan Hacılıçay Köprüsü inşaatı son hızla devam ediyor.

Kızılırmak Köprüsü'nün tasarımı yarışmayla belirlenecek!

Sivas Belediyesi, Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Sivas'tan geçen bölümünün 8,5 kilometrelik kısmında gerçekleştirilecek proje ve yeni Kızılırmak Köprüsü'nün tasarımını yarışmayla belirleyecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışı ne zaman?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki son durumu açıkladı. Dünyanın önde gelen mühendislik harikası projelerinden Avrasya Tüneli için 2017 yılı işaret edildi.

1947 yılında Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay geçmiş!

1947 yılında Üsküdar ile Kadıköy arasında çalışan tramvay hattının yeni güzergahı olarak Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiş. Tramvayın köprüden geçmesiyle Üsküdar - Kadıköy yolu da kısalmış.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün açılışı yapılmış!

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacak!

1939 yılında inşası devam eden Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacakmış. Yolların açılabilmesi için arsa ve bina istimlakine 800 bin lira sarf edilecekmiş.

Nissibi köprüsü ulaşıma kolaylık sağladı!

Türkiye’nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliğini taşıyan Şanlıurfa-Adıyaman arasındaki Nissibi köprüsü, ulaşımda kolaylık sağladı.

Nissibi Köprüsü lütfi elvan Haberi

Nissibi Köprüsü lütfi elvan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin 3. büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nde incelemede bulundu.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Atatürk Baraj göleti üzerinde 33 aylık çalışma sonrasında tamamlanan Nissibi Köprüsü’nde inceleme yaptı. Bakan Elvan’a, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan eşlik etti.



Tarihi bir ana tanıklık edildiğini ve bölge insanının 25 yıllık hasretinin giderildiğini vurgulayan Bakan Lütfi Elvan, “Bugün tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Aşağı yukarı bu bölge insanın 25 yıldır özlemle, hasretle beklediği köprünün son kaynağını yaparak tamamlama aşamasına getirmiş bulunuyoruz. Bu köprü bu bölgenin insanının hayaliydi. Biz bu hayali...