12 / 05 / 2024

NM Yapı

NM Yapı

NM Yapı Taahhüt İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammet Lütfi Değer tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı? Başvuran PTT'den hemen alabiliyor! Anne babalar şimdi bakın!

Çocuk Destek Bileşeni, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal destek kapsamına alınmıştı. e-Devlet'ten başvuru yapan anne babalara çocuk yardımı yapılıyor. Peki çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı?

Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi?

Reddi miras veya mirasın reddi; yasal ve atanmış mirasçılara bu mirastan sorumlu olmak istememeleri halinde tanınmış bir hak olarak veriliyor. Peki, Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler!

Kat irtifakı tapusu, inşaatı devam eden bir yapıya alınabiliyorken, kat mülkiyeti ise inşaatı tamamlanmış, iskanı alınmış yapıya alınabiliyor. Peki, Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler...

Miras bırakılan gayrimenkul kayıtlarda görünmüyorsa ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde veraset ilamı verilen gayrimenkulün kayıtlarda görünmemesi halinde ne yapılabileceğini kaleme aldı.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Tanınmışlar Eğitim Mimarlık Yapı Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tanınmışlar Eğitim Mimarlık Yapı Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Ataşehir’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile Hüseyin Tanınmış tarafından kuruldu.

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Yapı Kayıt Belgesi alan binalara tadilat izni!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bir bağımsız bölümünde sonradan yapılan aykırılıklar nedeniyle "Yapı Kayıt Belgesi" alınmışsa diğer bölümlerde de tadilat yapılabilecek.

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

Vedad Gürgen: 264 riskli alanda çalışma yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüm çerçevesinde 650 bin bağımsız bölümü yıktık. Bu alınmış iyi bir yol ama halen yetersiz. Bu konuyla ilgili şu anda 264 riskli alanda çalışma yapıyoruz" dedi.

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

NM Yapı Haberi

NM Yapı

NM Yapı Taahhüt İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammet Lütfi Değer tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu. 5 Nisan'da kurulan NM Yapı Taahhüt İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi iş konusu; Her türlü inşaat taahhüt işleri,konut,işyeri,ticarethane inşaatlarını yapmak,satmak,kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler.


NM Yapı Taahhüt İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi adres: Bahçelievler, Kocasinan Merkez Mahallesi, Üçevler Caddesi,...