23 / 12 / 2024

Norman Foster yapıları

Norman Foster yapıları

1 yılda 15 bin konutun yeniden yapılacağı Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü projesini de tasarlayan İngiltereli Mimar Norman Foster kimdir? Norman Foster, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Norman Foster kimdir?

1 yılda 15 bin konutun yeniden yapılacağı Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü projesini de tasarlayan İngiltereli Mimar Norman Foster kimdir? Norman Foster, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar!

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarında yapı yapılabilmesi için ilgili köy ihtiyar heyetince verilen yazılı izin olarak tanımlanıyor. Peki, muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar nelerdir? İşte yanıtı...

Seçil Erel, mimari yapıları matematiksel modellerle yorumluyor!

Seçil Erel' in İstanbul'da bulunan yeni sergisi Galeri Zilberman'daki "Alan". Erel, " Alan "da, geometrik seriler halinde kurguladığı soyut resimlerinde mimari yapıları matematiksel modellerle yorumluyor,

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. kitabı Eğitim Yapıları yayımlandı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 3 yıl önce başlattığı “ VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi ” kapsamında hazırlanan “ Eğitim Yapıları ” başlıklı 3. kitap yayımlandı.

Endüstriyel yapıların, inşaat harcamalarındaki payı yüzde 15!

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye'nin inşaat harcamalarında, endüstriyel yapıların da içinde bulunduğu 'konut dışı binaların' payının yüzde 30 olduğunu belirterek endüstriyel yapıların, inşaat harcamalarındaki payı yüzde 15...

Eğitim yapılarının mimarisi başarıya katkı sağlar mı?

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. kitabı için Türkiye’ye gelecek Mimar Dorte Mandrup, farklı eğitim modelleri ile yapıları arasındaki bağlantıyı anlatacak...Eğitim yapılarının mimarisi başarıya katkı sağlar mı?

Riskli yapıların yıkılıp yeniden yapılması işlemleri!

Riskli yapıların yıkılıp yeniden yapılması işlemleri için öncelikle maliklerden en az birinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslı büro, şirket ve üniversitelerden birine müracaat etmeleri gerekiyor...

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümünde Norman Foster imzası!

1 yılda 15 bin konutun yeniden yapılacağı Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümünde dünyaca ünlü Mimar Norman Foster'ın imzası olacak. Norman Foster projeyi en geç Mart ayının sonuna kadar teslim edecek...

Norman Foster yapıları Haberi

Norman Foster yapıları

Norman Foster kimdir?

Norman Foster; 1 Haziran 1935, Manchester, İngiltere’de doğdu. Mimarlık eğitimini Manchester Üniversitesi’nde aldı. Foster,  Yale Üniversitesi’nde master yaptı.


Millau Viyadüğü, Fransa, Hong Kong Uluslararası Havalimanı veya Reichstag’ın restorasyonu gibi birçok projeyi Norman Foster hayata geçirdi. Norman Foster, 1 yılda 15 bin konutun yeniden yapılacağı Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü projesini de tasarlıyor.


Norman Foster projeleri:

1970–1971, IBM Ofis Binası, Cosham, Portsmouth, İngiltere

1971–1975, Willis Binası, Ipswich, İngiltere

1974–1978, Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi, East Anglia Üniversitesi, Norwich, İngiltere

1983, Renault Dağıtım Merkezi, Swindon, İngiltere

1979–1986, HSBC Merkez Binası, Hong Kong

1993, Kings Norton Kütüphanesi, Cranfield Üniversitesi

1991–1997, Commerzbank Kulesı, Frankfurt, Almanya

1992–1998, Hong Kong Uluslararası Havalimanı, Hong Kong

1997-2004, 30 St Mary Axe, Londra

1999, Reichstag restorasyonu, Berlin, Almanya

2006, Hearst Kulesi, New York City, ABD

2002-2007, Wembley Stadyumu, Londra,...