13 / 05 / 2024

not indirimi

not indirimi

Türkiye'nin not indiriminde şüpheler artıyor. Maliye Bakanı Şimşek, "Türkiye'ye ilişkin bir not indirimi bence, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'başka saiklerle olabilir' şüphesini artırıyor" dedi.

Türkiye'nin kredi notunu 'takvim dışı' düşüren Moody's'ten açıklama!

Moody’s'in cuma günü gelen not indirimi kararı 'takvim dışı' olması nedeniyle de eleştirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, kredi koşullarında değişiklik oluştuğunda takvim dışı değişiklik yapılacağını aktardı.

Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum. Türkiye'nin makro ekonomik verileri böyle bir şeyi hak etmiyor." dedi.

Perakendeciler AVM'lerden kira indirimi istedi!

Maliyet artarken terör ve yabancı turistteki gerilemeyle satışlar düşünce krize giren perakendeciler, AVM’lerden kira indirimi istedi.

Mehmet Büyükekşi: Kredi notunun indirimini doğru bulmuyoruz!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, S&P'nin not indirimini değerlendirdi. Büyükekşi, "Not indirimi yapılmasını doğru bulmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

TOKİ indirimi 2016 başvuru şartları!

TOKİ indirimi 2016 başvuru tarihleri ve şartları açıklandı. TOKİ indirim kampanyasında peşin ödemede yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor...

Elysium Miramar Bodrum'da bayram indirimi fırsatı!

Elysium Miramar Bodrum'da bayram indirimi fırsatı sunuluyor. Teslimlerin hemen yapıldığı Elysium Miramar projesi Bodrum Kalesi manzarasına sahip...

Real İzmit AVM Not Gayrimenkul'e satıldı!

METRO Properties'in sahibi olduğu ve geliştirdiği, 2000 yılında hizmete açılan 29 mağazalı Real izmit Alışveriş Merkezi, Not Gayrimenkul'e satıldı.

NOT Gayrimenkul Real İzmit AVM'nin yeni sahibi oldu!

Metro Properties'in sahibi olduğu ve geliştirdiği Real İzmit Alışveriş Merkezi NOT Gayrimenkul şirketine satıdı. Metro Properties Gayrimenkul Genel Müdürü Gündüz Bayer, ''Bu atılımla faaliyet alanımızın ötesinde daha kapsamlı gelişmelerin önü açılmış oldu''dedi

Serkan Akkoyuncu: Faiz indirimi konut kredilerine de etkileyecek!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili yaptığı açıklama inşaat Sektörü'nde bayram havası yaşattı. Akkoyuncu inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu o açıklamayı şöyle yorumladı.

2016 TOKİ indirimi ne zaman başlayacak?

TOKİ'nin her yıl geleneksel olarak yaptığı indirim kampanyası 2016 yılı için düşünülmüyordu. Ancak yoğun talep üzerine indirim yapılacak. Peki, 2016 TOKİ indirimi ne zaman başlayacak?

TOKİ'nin geleneksel indirimi ne zaman başlayacak?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin geleneksel indirimi bu yıl yoğun talep üzerine 2016'nın ikinci yarısına kaldı. Peki, TOKİ'nin geleneksel indirimi ne zaman başlayacak?

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

not indirimi Haberi

not indirimi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'ye ilişkin bir not indirimi bence, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'başka saiklerle olabilir' şüphesini artırıyor. Büyük resim, Türkiye'nin mevcut notunun devam ettirilmesine işaret ediyor" dedi. 


Şimşek, Bloomberg HT'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 


Enflasyon ve büyüme rakamlarının sorulması üzerine Şimşek, bu yıl öngörülmeyen birçok şok yaşandığını söyledi. Bu yılın, son 13 yılın en kurak yılı olması ve jeopolitik gerginlikler nedeniyle gıda fiyatlarının, geçen yıla göre yüzde 14-15 arttığını anlatan Şimşek, dolayısıyla gıda fiyatlarının enflasyonu bir miktar yukarı çektiğini ifade etti. 


Bunda, liradaki değer kaybının da etkili olduğunu dile getiren Şimşek, "Buna karşın, Merkez Bankası yılın başında para politikasını sıkılaştırdı ve dolayısıyla, ümit ediyorum ki yakında enflasyonda zirveyi buluruz ve çift haneye geçmeden enflasyon tekrar aşağı doğru...