14 / 05 / 2024

Noyan Doğan köşe yazıları

Noyan Doğan köşe yazıları

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Noyan Doğan bugünkü köşe yazısında Gayrimenkulün değeri kime, neye göre belirleniyor sorusunu yanıtlıyor...

Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Bazı köy tipi afet evleri ise teslime hazırlanıyor.

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Doğan Holding'den dev satış! Akaryakıt firması elden çıkıyor

Doğan Holding, Aytemiz'deki yüzde 50 payını Tatneft'e satacak. Tatneft'in, ayrıca Aytemiz'in diğer yüzde 50 hissesini de satın alacağı açıklandı. Satışın toplam değeri 320 milyon dolar olacağı ifade edildi.

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 90 bin TL sermaye bedeli ile İlker Doğan, Kadir Çitil ve Süleyman Çağrı Avcu ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı'ndan Doğanbey Köyünde gayrimenkul eğitimi!

Türk tipi gayrimenkul danışmanlığı modeliyle hizmet veren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO), Aydın Söke'nin Doğanbey Köyü Müzesinde yaptığı gayrimenkul eğitim toplantısında sektördeki yenilikleri anlattı.

An Studio Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Eğitim Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

An Studio Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Eğitim Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Rabia Aytül Özkan tarafından kuruldu.

Keçiören Yükseltepe'deki Mehmet Doğan Kütüphanesi açıldı!

Keçiören Yükseltepe'ye Mehmet Doğan Kütüphanesi yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

İzzet Doğan: Köyden mahalleye dönüşen yerlerde vergi adımları atılmalı! 

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı Av. İzzet Doğan, köyden mahalleye dönüşen yerlerin vergileri için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gereken adımları atması gerektiğini söyledi. 

Doğan Tekeli: Mimarlık tek değil toplumsal bir sanattır!

Cumhuriyet tarihinin en önemli mimarlarından olan Doğan Tekeli, “Mimarlık zor bir sanattır çünkü müzik gibi, resim gibi tek başına değildir. Mimarlığın içinde işveren, toplum ve koşullar vardır. Mimarlık toplumsal bir sanattır” dedi.

İşte Nusret Gökçe'nin doğduğu ev!

Et imparatoru olan Nusret Gökçe, memleketi Erzurum'a gitti. Dünya çapında üne kavuşan Nusret, doğduğu evi ziyaret etti.

Doğan Hızlan: Eski yapıların kültüre kazandırılmasından yanayım!

Gazeteci, yazar, eleştirmen Doğan Hızlan İstanbul Eyüpsultan'daki 250 yıllık Rami Kışlası’na ilişkin olarak bazı açıklamalar yaptı.

TOKİ'den Malatya Doğanşehir'e 89 konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya Doğanşehir'de 89 adet konut inşa edecek.

Noyan Doğan köşe yazıları Haberi

Noyan Doğan köşe yazıları

Açıkça söyleyeyim, yeni çıkan bir uygulama X mgereğinden çok fazla ilgi görüyor, ciddi talep alıyorsa, beni biraz rahatsız eder. Eder, çünkü 'bilinçli mi talep ediliyor, yoksa kulaktan dolma mı hareket ediliyor' diye kafamda sorular oluşmaya başlar. 

Misal, son yıllarda finansal kiralama sektörünün gözde ürünü olan, reel sektörün de ilgi gösterdiği 'sat-geri kirala' uygulaması. Hani şu, 2012'nin sonunda finansal kiralama şirketlerine verilen izin ile önü açılan ve iki buçuk senedir de reel sektörde trend haline gelen uygulama. Gerçekten de özellikle küçük ve orta boy işletmeler açısından can simidi niteliğinde bir finansman ürünü ama işin aması var. 

Finansal kiralama sektörünün yeni açıklanan 2014 yılı 9 aylık verilerine baktım. Satgeri kiralamanın işlem hacmi neredeyse 1,5 milyar dolara kadar çıkmış. Mukayese yaptım, geçen yılın aynı...