04 / 05 / 2024

nşaat firması soruşturma

nşaat firması soruşturma

İzmir'de inşaat firmaları, müteahhitler ve hazır beton firmaları arasında uzun süre sorun olan çimento fiyatları tartışmalarının ardından Ocak ayında gelen cezaların ardından 10 firma için soruşturma kararı alındı.

1936 yılında ruhsatsız yapılar için soruşturma başlatılmış!

1936 yılında Belediye, ruhsat almadan inşaat yapanlara ve hatta tamir ettirenlere soruşturma başlatmış.

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, özellikle deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörü için yürüttükleri incelemeler dahilinde 17 çimento firması hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Rekabet Kurulundan 5 kozmetik firmasına şok soruşturma! Hangi kozmetikçiler var?

Rekabet Kurulu, kozmetik sektöründe faaliyet gösteren 5 firma hakkında soruşturma açılması kararı aldı.

Türkiye'de dünya devi markaya soruşturma açılmıştı! Nedeni belli oldu işte soruşturma nedeni

Türkiye'de de faaliyet gösteren dünya devi Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın nedeni de belli oldu. Buna göre şirketin fındık alım sürecinde ihlalde bulunup bulunmadığı araştırılacak.

Dünyaca ünlü fındık firmasına şok! Hakkında soruşturma başlatıldı

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye yönelik soruşturma açılmasına karar verdi. Söz konusu inceleme, büyük ölçüde pazar verilerine dayalı olarak ve fındık tedarik sürecinin bütün aşamalarını kapsayacak şekilde yürütülecek.

Rekabet Kurulu'ndan 7 dev şirkete soruşturma 

Rekabet Kurulu, Çetinler, Uğur Soğutma, Electrolux, Miele, Korkmaz Mutfak, Gençler ve Punto hakkında soruşturma kararı aldığını duyurdu. 

Market reyonlarında satılan o marka gıda ürünü ölüme neden oldu! Acil toplanıp soruşturma başlatıldı

Market reyonlarında satılan bebek mamaları ülkede krize neden oldu. Bir markanın ürününden kullanan annelerin bebekleri ağır şekilde hastalandı bebeklerden ikisi hayatını kaybetti. Söz konusu mamalar toplatıldı. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Rekabet Kurulu 3 akaryakıt şirketine soruşturma açtı! Pazardaki uygulamaları şikayet konusu oldu

Rekabet Kurulu, akaryakıt pazarındaki uygulamalarının şikayete konu olması nedeniyle 3 akaryakıt şirketine soruşturma başlattı.

Şile'de tapuda rüşvet iddialarına soruşturma açıldı!

Şile Cumhuriyet Başsavcılığı tapuda rüşvet yapıldığını öne sürerek soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada 87 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

El Salvador Bitcoin ile ilgili soruşturma başlatacak!

El Salvador'da Sayıştay, devletin Bitcoin satın alımları ve kripto para bankamatik kulübeleri yapımına ilişkin şikayetler üzerine soruşturma başlatma kararı aldı.

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

Kripto para borsası Binance’e soruşturma başlatıldı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e soruşturma başlatıldı. Sputniknews'te yer alan habere göre, soruşturmayı ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Milli Gelirler Dairesi başlattı.

nşaat firması soruşturma Haberi

nşaat firması soruşturma

İzmir'de inşaat firmaları, müteahhitler ve hazır beton firmaları arasında uzun süre sorun olan çimento fiyatları tartışmalarının ardından Ocak ayında gelen cezaların ardından 10 firma için soruşturma kararı alındı. İnşaat firmaları cezaların yetersiz olduğunu piyasadan men ve kapatma cezalarının verilmesi gerektiğini savundu.


Rekabet Kurulu tarafından geçtiğimiz Ocak ayında hazır beton firmalarının yaptığı %35 zammın ardından daha önce başlatılan bir soruşturmanın sonucu Ege Bölgesi'ndeki 6 çimento şirketine anlaşarak fiyatları yükselttikleri gerekçesiyle idari para cezası kesmişti. Karar sonrası As Çimento, Batıçim, Batısöke Söke Çimento, Çimentaş, Denizli Çimento ve Göltaş Göller Bölgesi Çimento firmalarına 4 ila 15 milyon lira arasında değişen idari para cezaları verilmişti.


Konut fiyatlarındaki artışın sorumlusu


Geçen sürenin ardından çevre illere göre İzmir'in hazır beton fiyatlarında fahiş fiyatlarla satış yaptığını dile getiren inşaat...