24 / 07 / 2024

Nükleer enerji için müdürlük mü kuruluyor

Nükleer enerji için müdürlük mü kuruluyor

Hükümet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı' nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Enerji Verimliliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını Meclis Başkanlığı' na sundu...

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Akkuyu’dan sonra sıra Sinop için de müzakerelere başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Putin ile bir araya geldiği görüşmede Sinop konusunu gündeme getirmişti.

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği geldi..

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali için ufuktaki Türk ortak CKK!

Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom ile Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) şirketleri arasındaki ortaklık görüşmelerinin yıl sonuna kadar belli aşamaya getirilmesi kararlaştırıldı.

TSE'den nükleer enerji için iş birliği!

TSE ile Bureau Veritas arasında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Sinop Nükleer Santrali projelerinin ekipman ve hizmet tedarik süreçlerinde uygunluk değerlendirmeleri için iş birliği protokolü i̇mzalandı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'ndan Akkuyu açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının tamamen bitmesi ve dört reaktörün de faaliyete geçmesi için en az 10 yıl olduğunu duyurdu.

Litvanya'dan, Belarus’ta inşa edilen nükleer santral için çağrı!

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Astravyets Nükleer Enerji Santrali'yle ilgili Belarus’a çağrıda bulundu.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali için alınan kamulaştırma kararları mecliste!

Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili olarak alınan acele kamulaştırma kararına ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde düzenleme başladı!

Akkuyu Nükleer Santrali için geri sayım başladı. 20 milyar dolarlık tesis için hazırlanan kanun teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndan geçti.

Aksaray Gençosman Parkı'nın açılışı için geri sayım başladı!

Aksaray'ın Cumhuriyet Mahallesinde 180 Bin Metrekare alan üzerine kurulan Gençosman Parkı'nın açılışı için geri sayım başladı. Peki Gençosman Parkı ne zaman açılacak?

Arsa payının yeniden tanzimi için nasıl dava açılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Arsa payının yeniden tanzimi için dava nasıl açılır?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Akkuyu Nükleer Santrali için acele kamulaştırma!

Mersin’de kurulacak Akkuyu Nükleer Santralı’nı şebekeye bağlayacak yüksek gerilim hattında ihtiyaç duyulan taşınmazlar için kamulaştırma kararı alındı. İşte Resmi Gazete’de yayımlanan karar..

Nükleer enerji için müdürlük mü kuruluyor Haberi

Nükleer enerji için müdürlük mü kuruluyor

Türkiye, nükleer enerji kullanımına geçilmesi çalışmalarına hız verecek. Hükümet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Enerji Verimliliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını Meclis Başkanlığı'na sundu. Tasarıda yer alan düzenlemelere göre Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanlığı, Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü'ne dönüştürülecek. 


KAMUDA YÜZDE 25 TASARRUF 

Burası da nükleer tesislerle ilgili azami yerli katkıyı ve teknoloji transferini sağlamak ve yerli nükleer tesislerle ilgili teknik kapasiteyi geliştirmek üzere gerekli çalışmaları yapacak. Genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşları, yıllık toplam enerji tüketim miktarlarını en az yüzde 25 düşürecek. Kamudaki tasarruf işlerini özel sektör yürütecek. Şirket, kamu binaları için kazandan asansöre kadar her alanı kapsayan enerji verimliliği programı uygulayacak. 


ELEKTRİĞE ÜÇ AY ZAM YOK

Enerji Piyasası...