24 / 07 / 2024

Nükleer enerji için müdürlük kuruluyor!

Nükleer enerji için müdürlük kuruluyor!

Hükümet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı' nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Enerji Verimliliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını Meclis Başkanlığı' na sundu...




Türkiye, nükleer enerji kullanımına geçilmesi çalışmalarına hız verecek. Hükümet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Enerji Verimliliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını Meclis Başkanlığı'na sundu. Tasarıda yer alan düzenlemelere göre Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanlığı, Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü'ne dönüştürülecek. 


KAMUDA YÜZDE 25 TASARRUF 

Burası da nükleer tesislerle ilgili azami yerli katkıyı ve teknoloji transferini sağlamak ve yerli nükleer tesislerle ilgili teknik kapasiteyi geliştirmek üzere gerekli çalışmaları yapacak. Genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşları, yıllık toplam enerji tüketim miktarlarını en az yüzde 25 düşürecek. Kamudaki tasarruf işlerini özel sektör yürütecek. Şirket, kamu binaları için kazandan asansöre kadar her alanı kapsayan enerji verimliliği programı uygulayacak. 


ELEKTRİĞE ÜÇ AY ZAM YOK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), önümüzdeki 3 aylık döneme ilişkin perakende elektrik satış tarifesini değiştirmedi. Buna göre kurul, temmuz, ağustos, eylül dönemini kapsayan ve nihai tüketiciyi ilgilendiren perakende satış fiyatlarını değiştirmedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da önceki gün Kayseri'de yaptığı açıklamada, "Elektrik fiyatları önümüzdeki 3 ay, doğalgaz fiyatları da temmuzda aynı fiyatlarla devam edecek" demişti.



Sabah 


Geri Dön