16 / 05 / 2024

nükleer santrale karşı

nükleer santrale karşı

Makina Mühendisleri Odası MMO Nükleer santrale karşı çıktıklarını belirtti...

İngiltere'deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İngiltere Devon'da 56 odalı ve iki katlı eski bir nükleer yer altı sığınağı 4.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı 30 bin dilekçe!

Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesini isteyen nükleer karşıtları, Mersin Çevre ve Doğa Derneği öncülüğünde topladıkları imzalı 30 bin dilekçeyle Büyükşehir Meclis Üyelerine seslendi.

Sergey Kiriyenk'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin hisselerinin yüzde 49′una kadarının satışa çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

İran, nükleer tesislerini yenilemeye başladı!

ABD'li istihbarat ve araştırma kuruluşunun ortaya attığı İran iddiası kafaları karıştırdı. Kuruluş, İran'ın nükleer çalışmalara başlamış olabileceğini yazdı. Parchin askeri tesislerinde inşaat çalışmaları yapılıyor.

İğneada'ya 3. nükleer santralin yapılma ihtimali yok!

Enerji Bakanı'nın geçenlerde 3. nükleer santralin (NES) İğneada'ya yapılacağına ilişkin açıklaması, şu aralar cinayetler karşısında iyiden iyiye can ve güvenlik derdine düşmüş olmasına rağmen, toplumun duyarlı kesimlerinde derin endişelere yol açtı.

İğneada’ya nükleer santral kurulması protesto edildi!

Longoz ormanları ve yeşil doğasıyla ünlü İğneada’ya nükleer santral kurulması planı bölgenin belediyelerini harekete geçirdi. Trakyalı başkanlar Kırklareli’nde “Nükleer santrale hayır” sloganıyla bir araya geldi.

Akkuyu Nükleer Santral açılışı yapıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bugün itibarıyla eğer Akkuyu Nükleer Santrali devrede olsaydı 15 milyon nüfuslu İstanbul'un bütün elektriğini ve Türkiye'nin bütün elektriğinin yüzde 28'ini karşılıyor olacaktı" dedi.

Erdoğan'dan nükleer santrale onay!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Japonya arasında nükleer santral yapımı ile nükleer güç santrallerinin ve sanayisinin geliştirilmesi konusunda işbirliği zaptının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunu onayladı

Akkuyu Nükleer Santrali gecikme maliyetini Ruslar ödeyecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Akkuyu Nükleer Santralı’nda bir gecikme olması durumunda işletmedeki gecikmelerin maddi gereğinin Rusya tarafından karşılanacağını ifade etti.

Japonya'nın Sinop'a kuracağı nükleer santralin anlaşması kabul edildi!

Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşman bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi..

Sinop’taki nükleer santrale ‘jet’ onay!

Türkiye’de hayatı felç eden elektrik kesintisinin yaşandığı gün, TBMM Genel Kurulu, Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören anlaşmayı sabaha karşı kabul etti.

Japonlar Sinop'ta nükleer santral kuracak!

Japonya tarafından Sinop'ta Türkiye'nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşma bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde tek tehlike yakıt erimesi!

Güllüce, nükleer santrale ilişkin düşünülebilir en büyük kazanın ‘yakıt erimesi’ olacağını, santral çevresindeki alanla halkın radyasyondan korunacağını söyledi..

nükleer santrale karşı Haberi

nükleer santrale karşı

Makina Mühendisleri Odası ısparta il temsilcisi Hasan Akıllı nükleer santrali savunduktan sonra Makina Mühendisleri Odası Nükleer santrale karşı çıktıklarını...