04 / 05 / 2024

nükleer santraller için hukuki düzenleme

nükleer santraller için hukuki düzenleme

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca Nükleer Enerji Alanında Üçüncü Kişilere Karşı Hukuki Sorumluluk Kanunu Tasarısı Taslağı hazırlandı. Bakanlar Kuruluna sunulan taslağın, burada görüşülerek gelecek ay TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor...

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Akkuyu’dan sonra sıra Sinop için de müzakerelere başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Putin ile bir araya geldiği görüşmede Sinop konusunu gündeme getirmişti.

Türkiye'den Irak'ın yeniden imarı için destek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Irak'ın yeniden imarı için Türkiye'nin 5 milyar dolar kredi kolaylığı sağlayacağını açıkladı.

Irak'ın yeniden imarı için 88,2 milyar dolar gerekli!

 Kuveyt'te düzenlenen Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı'nda Irak'ın yeniden imarı için 88,2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtildi...

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi için geri sayım!

Bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi için geri sayım başladı. 

Riva ve Florya gelirleri Galatasaray'ın borçları için kullanıldı!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya arazilerinden gelen geliri söz verdiği gibi borçların kapatılması için kullandığını sözlerine ekledi. 

Kentsel dönüşümün hızlanması için acil eylem planı şart!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Tamer Son, ''kentsel dönüşümün hızlanması için acil eylem planı şart'' dedi.

Gayrimenkulün finansallaşması için ciddi düzenlemeler geliyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Önümüzdeki dönemde, gayrimenkul sektörünün finansallaşması için ciddi düzenlemeleri göreceğiz" diye açıklama yaptı. 

Esta Basın Ekspres projesi için düğmeye bastı!

Esta Basın Ekspres projesi için düğmeye bastı. Esta İnşaat'ın Basın Ekspres projesinde 243 daire, 29 ofis ve 10 dükkan olacak...

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Nef çocukların eğitimi için herkesi bir olmaya davet etti!

Galatasaray Ana Sponsoru olan Nef, attığı her adımda topluma fayda sağlama hedefi ile yeni fikirleri hayata geçirmeye devam ediyor Nef, son olarak Nef Vakfı ile birlikte başlattığı #BirizBirlikteyiz kampanyası ile çocukların eğitimi için herkesi ‘Bir’ ve ‘Birlikte’ olmaya davet etti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kızılcahamam kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Kızılcahamam Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesi için imzalar atıldı.

Aykurt Nuhoğlu: İstanbul'da dönüşüm ekonomi için yapılıyor!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Kadıköy'de yaşanan kentsel dönüşüm sorunlarını anlattı. Başkan Nuhoğlu İstanbul’da kentsel dönüşünün insan hayatı için değil ekonomi için yapıldığını söyledi.

nükleer santraller için hukuki düzenleme Haberi

nükleer santraller için hukuki düzenleme


Türkiye'de nükleer güç santralleri kurulacak olması,nükleer kaynaklı zararların tazmininde uygulanacak kuralların düzenlenmesi ihtiyacını doğurdu.


Bu amaçla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca Nükleer Enerji Alanında Üçüncü Kişilere Karşı Hukuki Sorumluluk Kanunu Tasarısı Taslağı hazırlandı. Bakanlar Kuruluna sunulan taslağın, burada görüşülerek gelecek ay TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor.


Nükleer tesis işleten ve nükleer madde taşıyanlar, nükleer tesisin yol açtığı zararlardan kusursuz sorumlu olacak fakat bu sorumluluğun bir üst sınırı bulunacak, nükleer tesis işleten ve nükleer madde taşıyanların sorumluluk sınırını aşacak büyük çaptaki nükleer hadiselerde Nükleer Zarar Tespit Komisyonu kurulacak.


Enerji Yatırım Uzmanı Cengiz Güneş, "Ülkemizin nükleer enerji teknolojisine sahip ülkelerden teknoloji transfer etme aşamasında olmasından dolayı düzenleme ile getirilen mekanizmanın yeni yapılacak nükleer enerji yatırımlarına kolaylık sağlaması ve riskin ölçülebilir olması hedefleniyor"...