05 / 05 / 2024

nükleer santraller son durum

nükleer santraller son durum

Türkiye, Mersin Akkuyu ve Sinop'ta yapılacak iki nükleer santralin ardından yapımı planlanan üçüncü nükleer santral için ABD'li Westinghouse Electric Company ve Çin devlet şirketi SNPTC ile görüşmelere başladı..

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi 8-9 Mart’ta!

Nükleer alanda faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların biraraya geleceği 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde son durum!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporları ‘sahte imza’ soruşturmasında ifadeler alındı ancak Bakanlık hâlâ ÇED Raporlarının asıl kopyalarını mahkemeye iletmedi.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde sayılı günler kaldı!

Türkiye’deki nükleer santral yatırımları,yabancı yatırımcıların iştahını kabartmaya devam ediyor.Nükleer santral projelerinde yer almak isteyen yabancı yatırımcılar İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde buluşuyor.

İstanbul 3. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart'ta!

İstanbul'da gerçekleştirilecek 3. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2016 tarihlerinde kapılarını sektör temsilcilerine açıyor. Nükleer güç santrali projelerinde yer almak isteyen Türk girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor

'Sinop'ta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, Sinop'ta kurulacak 2'nci nükleer santralin yapımını Japonların başını çektiği bir konsorsiyumun üstlendiğini, proje şirketinin kurulmasının ardından inşaatın başlayacağını açıkladı.

Nükleer santral projesi Sinop'ta konut fiyatlarını artırdı!

Türkiye genelinde özellikle son 10 yıldır devam eden alt ve üst yapı yatırımları, uzun yıllar kendi yağıyla kavrulmaya çalışan Anadolu'ya ilaç gibi geldi. Özellikle Sinop'a kurulması planlanan nükleer enerji santrali ile arsa ve konut fiyatları arttı..

Koray Tuncer: Türkiye kendi nükleer santrallerini yapacak!

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'si başladı. Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, Türkiye'nin bir gün kendi nükleer santrallerini yapacağını belirtti.

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi yarın başlıyor!

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi 19-20 Mart tarihlerinde düzenlenecek. Zirvede, nükleer konusunda deneyimli birçok yerli ve yabancı uzman konuklar bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatı bir türlü başlayamıyor. Son olarak Rusların Akkuyu’da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor...

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatı bir türlü başlayamıvor. Son olarak Rusların Akkuyu'da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor.Rus şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, inşaat işlemlerine başlamak için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatı bir türlü başlayamıyor. Son olarak Rusların Akkuyu’da yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor. Ruslar şaşkın. İşte bu süreçte yaşanan sıkıntılar...

nükleer santraller son durum Haberi

nükleer santraller son durum

Türkiye, Mersin Akkuyu ve Sinop'ta yapılacak iki nükleer santralin ardından yapımı planlanan üçüncü nükleer santral için ABD'li Westinghouse Electric Company ve Çin devlet şirketi State Nuclear Technology Corporation (SNPTC) ile görüşmelere başladı.


Westinghouse'tan dün akşam yapılan açıklamada, şirketlerin EÜAŞ ile münhasır görüşmelere başladığı belirtildi.


Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye alarak enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya çalışan Türkiye, 2023 yılında toplam enerji ihtiyacının yüzde 10'unu nükleer santrallerden karşılamayı amaçlıyor.


Üst düzey bir enerji bürokratı, "Westinghouse ile Türkiye'nin üçüncü nükleer santralinin yapımı için görüşmelere başlandı ancak bu bir ön görüşme niteliğinde. Görüşmeler altı ay süreyle yapılacak ve EÜAŞ tarafından yürütülecek. Anlaşma sağlanması halinde bu şirket ile bir nükleer santralin yapılması sürecine girilebilir" dedi ve ekledi: "Bu görüşmelerde Türkiye'nin yerlilik şartı var bu da en...