03 / 05 / 2024

Nükleer tesis ön izin

Nükleer tesis ön izin

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yönetmelikte değişiklik yaptı. Nükleer tesis projelerinde orman ön izni idarenin istediği kadar uzatabilecek.

Nükleer tesis projelerinde ön izin süresi uzatıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yönetmelikte değişiklik yaptı. Nükleer tesis projelerinde orman ön izni idarenin istediği kadar uzatabilecek.

Nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek..

Akkuyu Nükleer Santrali'nde düzenleme başladı!

Akkuyu Nükleer Santrali için geri sayım başladı. 20 milyar dolarlık tesis için hazırlanan kanun teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndan geçti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde ilk reaktör 2020 yılı ortasında çalışacak!

Türkiye'nin ilk nükleer santralini Mersin Akkuyu'ya yapacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin CEO'su Alexander Superfin, herşey yolunda giderse ilk reaktörde üretimin 2020 yılı ortasında başlayacağını söyledi..

İngiltere'ye, iki yeni nükleer santral inşa edilecek!

İngiltere, Japonya’da yaşanan Fukuşima Nükleer Santral kazasından bu yana Avrupa’da ilk nükleer santral inşaatı için Fransız EDF şirketi ile 16 milyar sterlin (25,9 milyar dolar) tutarında anlaşma imzaladı...

Akkuyu Nükleer Santrali çalışmaları gelecek sene başlayacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Aş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, "ÇED olumlu" kararının ardından çalışmalara hemen başlayamacaklarını, kararın ardından inşaat lisansı ve elektrik üretim lisansı almaya çalışacaklarını belirtti..

Türk enerji şirketleri 2. ve 3. nükleer santral inşaatında bulunacak!

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "İlk nükleer santrali Akkuyu'da Rus şirketi kuruyor ve inanıyorum ki önümüzdeki dönemde bir Türk ortağı olacak

Türk nükleer uzmanları Novovoronej NGS Sahası'nda pratikte bulunacak!

Türk nükleer uzmanları, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin referans santrali olarak gösterilen ve ikizi olarak nitelendirilen Novovoronej NGS Sahası'nda pratikte bulunacak. Rus nükleer uzmanları ise Türkiye'nin enerji hukukuyla ilgili eğitimler alacak...

Taner Yıldız: 3. nükleer santralin yeri tespit edilmiş değil!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de yapılacak 3. nükleer santralin yeri tespit edilmiş değil, 2. nükleer santrali yapacak olan Japonya'ya bunu verdik. Japonya bu konuda çalışacak" dedi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 9 şiddetinde depreme dayanıklı olacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Genel Müdürü Aleksander Superfin, "Alınacak ek tedbirler maliyetleri artıracak ancak santral 9 şiddetinde bir depreme dayanıklı olarak inşa edilecek" diye konuştu...

Türkiye'de nükleer mühendislik bölümleri açılacak!

Türkiye'nin nükleer enerjide yerli mühendis yetiştirme hedefi doğrultusunda, Enerji Bakanlığı'nın yaptığı görüşmelerde, Erciyes ve Akdeniz üniversiteleri öne çıktı. Türkiye, nükleer eğitim alanında önemli bir atağa geçti...

Sinop'ta kurulacak nükleer santral 2023'te elektrik üretimine başlayacak!

Sinop'ta kurulacak olan "ATMEA 1" nükleer santralini inşa edecek konsorsiyumun Japon ortağı Mitsubishi Heavy Industries, "güvenli nükleer enerji" için bir dizi teknolojik yeniliğe imza attı..

Sözleşmeyle tesis edilen intifa hakkının kaldırılması!

Sözleşmeyle tesis edilen intifa hakkının kaldırılması mümkün olur mu? Sözleşmeyle kurulan intifa hakkı kaldırılır mı? gibi merak ettiğiniz soruların cevapları detaylı olarak haberimizde yer alıyor..

Nükleer tesis ön izin Haberi

Nükleer tesis ön izin

Akkuyu’yu sağlama almak için yönetmelik değişikliği yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Orman Kanununun 17/3 ve 18’inci Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle, nükleer tesis yatırımları için ormanlık alan kullanım ön iznine süresiz uzatma yolu açıldı. Bu değişiklikten tek yararlanansa Akkuyu Nükleer Güç Santralı (NGS) projesi oldu. Proje için Orman ve Su İşleri Bakanlığından 6 Haziran 2011’de alınan ve 5 yıllık süresinin dolmasına 19 gün kalan ormanlık alan kullanım izni, yönetmelik değişikliği sayesinde süresiz uzatılabilecek.


Bu ilk müdahale değil


Akkuyu NGS için alınan ormanlık alan kullanım ön iznine müdahalede bulunmuştu. Akkuyu NGS için Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı tarafından 6 Haziran 2011’de verilen izne, 15 Eylül 2011’de Resmi Gazete’de yayımlanan Orman Kanununun 17 ve 18’inci...