06 / 05 / 2024

Nurgün Çalbıyık kimdir

Nurgün Çalbıyık kimdir

Azerbaycan’ın en büyük ihalelerinde yer alan, yıllık 1 milyar euro’luk cirosuyla çimento ve inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Azeri Akkord Türkiye’de 500 milyon dolarlık yatırım yapacak...

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Mahmut Karabıyık kimdir? Ne mezunu?

Yeni Gimat GYO'nun yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan Mahmut Karabıyık kimdir? Mahmut Karabıyık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar...

Altın büyük rekora koşuyor! Çeyrek ve gram altın fiyatlarını görenler çıldırdı! Hemen güncel altın fiyatlarına bakın!

Canlı altın fiyatları 9 Ocak 2023 günü altın almak isteyenler ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın bugün büyük rekora koşuyor! Çeyrek ve gram altın fiyatlarını görenler çıldırdı! Hemen güncel altın fiyatlarına bakın!

Altını büyük bir girdap mı bekliyor? Eğer bu olursa yatırımcılar perişan olacak! Uzmanlar şimdi açıkladı

Fed faiz kararı öncesinde doların baskısı altın fiyatları üzerinde görülmeye devam ediyor. Fed faiz artırımlarına devam etmesi halinde altın büyük bir girdap içine mi girecek? sorusu gündemde çalkalanıyor. Uzmanlardan konu ile ilgili şimdi açıklama geldi.

Aydın Büyükşehir 6 arsa satıyor! 440 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aydın ili, Efeler ilçesi, Ata, Cumhuriyet, Kemer ve Orta mahallelerinde yer alan 6 adet arsayı satıyor. İşte fiyatları...

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'ndaki restoranı kiraya verecek!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan restoranı 7 yıllığına kiraya verilecek. Söz konusu ihale 15 Haziran 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirecek.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden arsa fırsatı! 8 adet uygun fiyatlı arsa satışa çıktı!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aydın Efeler ve Sultanhisar'da yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması 15 Aralık'ta!

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması 15 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu!

Ahmet Hattat tarafından 1991 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşa edilmeye başlanan 35 kat yüksekliğe sahip otel ve alışveriş merkezi için yaklaşık 150 milyon dolarlık harcama yapıldı. Şimdi, Yargıtay kararı ile Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu.

Nurgün Çalbıyık kimdir Haberi

Nurgün Çalbıyık kimdir


Trans Anadolu Gaz Boru Hattı (TANAP) başta olmak üzere Azerbaycan’ın en büyük ihalelerinde yer alan, yıllık 1 milyar euro’luk cirosuyla çimento ve inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Azeri Akkord’un Türkiye Direktörü Nurgün Çalbıyık, Türkiye’de 500 milyon dolarlık yatırım planladıklarını söyledi.



Çimento ve inşaat sektörüne nasıl atıldınız?


Çocuk gelişimi eğitimi uzmanıyım. Yıllarca eğitim kurumu işlettim. Sonra dış ticaret şirketi kurdum. Eşimin çimento işiyle uğraşması beni de bu alana sevketti. Bir anda Rusya pazarına açıldık. Rusya’daki bir konferansta kendimizi Afrika’ya açılmış bulduk.


Akkord’la tanışmanız nasıl oldu?


Akkord’la 2010’da tanıştım. 2012’de Türkiye temsilciliğini teklif etti.


Türkiye Akkord’un üssü mü?


Hedefimiz bizim için ana üs olması. Balkanlar, Ortadoğu, Körfez ve Afrika ülkelerini Türkiye üzerinden koordine ediyoruz. Suriye, Gazze, Libya’da yeniden yapılanmada rol almak istiyoruz.  


Türkiye yatırımları neler?


Türkiye’de 1000’e yakın...