27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 



İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmalarına başlanmış olan binanın bitişiğinde yer alan binanın duvarlarının ortak olduğu ortaya çıktı. Haber Global'de yer alan habere göre duvarsız kalan binada oturan vatandaşlar müteahhide telefon ederek durumu anlattı fakat müteahhit konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada aradan 30 seneyi aşkın süre geçtiğini, o tarihteki inşaat ile ilgili detayları anımsamadığını dile getirdi.

Çaresiz kalan ve ne yapacaklarını bilmeyen bina sakinlerinin yardımına yıkım çalışmaları gerçekleştirilen binanın müteahhidi yetişti. Duvarsız kalan binanın duvarlarının bu müteahhit tarafından örüleceği kaydedildi.

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde yer alan 4 dört katlı binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılmasına ve yenisinin inşa edilmişti. Söz konusu işlemlerin tamamlanmasının ardından yıkım, çevreye ve trafiğe daha az zarar vermek amacıyla küçük iş makineleri ile üst kattan itibaren başlatılmıştı.

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Fakat söz konusu yıkıma başlanması ile beraber bu binanın üst katında bulunan konutların hemen bitişiğinde yer alan 8 daireli bina ile ortak duvar kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapan müteahhit, belediyenin teknik uzmanlarının gelerek inceleme yapmasını talep etti.

Belediyeden gelen ekip, farklı katlarda belirlenmiş olan noktalarda tuğlaların dikkatli bir şekilde kırılmasını isteyerek, nerede ortak duvarların  kullanıldığını tespit etti. Konu ile ilgili olarak yapılan incelemelerin sonunda söz konusu binanın merpen boşlukları ile üst kattaki dubleks konutlarda iki bina için ortak duvar örüldüğü ortaya çıktı.

Konutlarına bitişik durumda olan binanın yıkılması üzerine gelişmeleri büyük bir endişeyle izleyen Levent Karabacak, yaşanan bu durum üzerine apartmanı inşa eden müteahhide telefonla ulaştığını fakat müteahhidin aradan 30 seneyi aşkın süre geçtiğini, o tarihteki inşaat ile ilgili detayları anımsamadığını ve bina inşa edilirken de tüm izinlerin alındığını söylediğini dile getirdi.

Levent Karabacak, binayı inşa eden müteahhidin bir daha telefonu açmadığını dile getirerek, kendilerine bir kez yanıt verildiğini ve daha sonra yeniden arayacaklarını düşünerek telefonlarını kapattığını söyledi.

 

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

En çok tercih edilen tasarruf aracı yastık altı altın oldu


Geri Dön