27 / 04 / 2024

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...



Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 63’üncü Birleşim yapıldı. Milletvekilleri, Kayseri’nin sorunları hakkında açıklamalarda bulundu

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'nin Eskişehir Bağları, Osmanlı, Selçuklu ve Danişmend Gazi
mahallelerinde yaşanan tapu sorununu Meclis gündemine taşıdı. 

Kayseri deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

Dursun Ataş, konu ile ilgili açıklamasında Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yer alan, belediye tarafından gecekondu önleme bölgesi olarak belirlenmiş Eskişehir Bağları, Osmanlı, Selçuklu ve Danişmend Gazi mahallelerinde pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak konut yaptırdığını anımsattı. 

Ataş, söz konusu açıklamasında, "Uzun senelerdir  ikamet ettikleri evlerinin arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerinde ise belediye, SGK'den ilişiksizlik belgesi alınmasını isteniyor" ifadelerini kullandı. 

Bu belgenin alınabilmesi için SGK'ya geriye dönük işçilik bedeli yatırılmasının gerektiğini ancak bu vatandaşların yoksul insanlar olduğunu belirten Ataş, "Zaten sosyal devlet ilkesi gereği bu hak tanınmıştır, yüksek tutardaki bu primleri yatıramamaktadır" diye konuştu. 

Kayseri deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, konut şeklinde kullanılan bu mülklerin masrafsız fiili duruma uygun şekle getirilmesinin ve vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesinin gerektiğinin altını çizdi. 

Dursun Ataş, bu bilgilerin İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı  Sedat Kılınç’a vatandaşlar tarafından aktarıldığını da dile getirdi. 

Konut ve yaşam maliyetleri arttı, İstanbul'dan kaçış başladı! 

Benzin, mazot ve LPG'nin litre fiyatları düşecek mi? 2024'e Brent petrol damgası! 

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!


 


Geri Dön