28 / 04 / 2024

nurs köyü bitlis

nurs köyü bitlis

Said Nursi 'nin doğduğu evin restore edilmesi ve köyde çevre düzenlemesinin yapılması için Bitlis Valiliği tarafından hazırlanan proje, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi...

Bitlis Çayır Köyü Camii ibadete açıldı!

Bitlis Çayır köyünde yapımı tamamlanan caminin açılışı yapıldı. Cami açılışına Hizan Müftüsü Tahir Erçin, ilçe kurum amirleri ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Bitlis Güzelsu köyünde 6 dairelik öğretmen lojmanı yapılacak!

Bitlis 'in Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyünde öğretmenlerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 dairelik lojman yapılıyor.

Bitlis Tekbıyık Güzelsu Köyü içme suyu deposu inşaatı ne durumda?

Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçeye bağlı Güzelsu köyünde yapımı devam eden içme suyu deposunda incelemelerde bulundu. Tekbıyıkoğlu, ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra yapılması gerekenlerle ilgi talimat vererek inşaat alanından ayrıldı.

Said Nursi'nin köyü inanç turizmine kazandırılıyor!

Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyünün inanç turizmine kazandırılması için çalışmalar başladı. Kaymakam İnci, Nurs köyüne gelenlerin, bölgenin doğal, otantik ortamında rahatça ziyaretlerini gerçekleştireceğini söyledi.

Ahmet Faik Bitlis: Boya pazarı 2030'a kadar yıllık yüzde 3.5 artacak!

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Başkanı Ahmet Faik Bitlis, dünya boya pazarı büyüklüğünün 2030 yılına kadar yıllık yüzde 3.5 artmasını beklediklerini söyledi.

Bitlis Hacı Mehmet köyüne asma köprü inşa edildi!

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Hizan ilçesine bağlı Hacı Mehmet köyünde yaşayan vatandaşlar, tarım arazilerine ulaşmak amacıyla köyden geçenin dereye köprü yapılması için kaymakamlığa talepte bulundu.

Said Nursi'nin doğduğu köyü artık profesyonel rehberler tanıtacak!

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Büdiüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünü, artık profesyonel rehberler tanıtacak. Rehber adaylarına diksiyon ve iletişim becerileri eğitimleri veriliyor...

Doğuda 339 köy yolu ulaşıma kapalı!

Doğuda 339 köy yolu ulaşıma kapalı. Doğu Anadolu Bölgesi' ni etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 339 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Nurs Köyü'nü geçen yıl yaklaşık 80 bin kişi ziyaret etti!

Nurs Köyü Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hikmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaklaşık 80 bin kişinin köyü ziyaret ettiğini söyledi.

Bitlis Nurs Köyü inanç turizmine açılacak!

Said Nursi 'nin doğduğu evin restore edilmesi ve köyde çevre düzenlemesinin yapılması için Bitlis Valiliği tarafından hazırlanan proje, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi...

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 34 köy yolu ulaşıma kapalı!

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte bir süre önce etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 34 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 148 köy yolu ulaşıma kapandı!

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta ulaşıma kapanan 148 köy yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Piyer Loti'ye isim öneren Vahit Kiler, Kepirli'yi Nurs yaptı!

Nurs Köyü Derneği Başkanı Hikmet Okur'un, yaklaşık 10 yıllık çabası, Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in girişimleri ile sonuçlandı

nurs köyü bitlis Haberi

nurs köyü bitlis

Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan ve Bediüzzaman Said Nursi'nin köyü olan Nurs, inanç turizmine kazandırılıyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği köyde, Said Nursi'nin doğduğu evin restore edilmesi ve köyde çevre düzenlemesinin yapılması için Bitlis Valiliği tarafından hazırlanan proje, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nca kabul edildi. Projenin hayata geçirilmesi için sağlanan 1 milyon lira destekle köyde çalışma başlatıldı. Vali Veysel Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm acentelerinin Nurs köyüne tur düzenlemek için kendilerine yoğun talepte bulunduğunu belirterek, bölgede güvenlik konusunda hiçbir sıkıntının olmadığını, ziyarete gelmek isteyenlerin gönül rahatlığıyla gelebildiğini...