05 / 05 / 2024

Nursultan Nazarbayev kim

Nursultan Nazarbayev kim

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak EXPO 2017'ye ilişkin kompleksin inşası Cumhurbaşkan Nursultan Nazarbayev'in katıldığı törenle başladı. EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.

Türk müteahhitleri Kazakistan'a yatırım yapıyor!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye’ye bir resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette, Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan'da üstlendiği projeler konuşulacak.

Astana Finans Merkezi resmen açıldı!

Astana'yı Orta Asya'nın finans merkezi haline getirmesi hedeflenen Astana Finans Merkezi Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açıldı

Kazakistan'ın yatırım hacmi 250 milyar dolar!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ülkesine yapılan toplam yatırım hacminin 250 milyar doları aştığını ve 1995 yılından bu yana halkın gelirinin 40 kat arttığını bildirdi.

Kazakistan'a 518 milyon dolarlık yatırım yapılacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev (ortada), ekonominin çeşitlendirilmesinin bir parçası olan sanayileşme programı kapsamında 175 milyar tengelik (Yaklaşık 518 milyon dolar) 30 yatırım projesinin faaliyetine start verdi.

Türkler Kazakistan'da 20 milyon dolarlık projelere imza attı!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in resmi davetiyle bulunduğu Astana'da düzenlenen İş Forumu'nda söze ikili ticari ilişkilerden girdi..

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Mevzii imar planını kim yapar?

Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesine mevzii imar planı deniyor. Peki, mevzii imar planını kim yapar?

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Emlak vergisini kim tahsil eder?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisini kim tahsil eder? Emlak vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Gözde Akpınar kim?

2008 yılında Filli Boya olarak bilinen Betek Boya ve Kimya Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Gözde Akpınar kim? İşte genç iş kadını Gözde Akpınar'ın özgeçmişi...

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Nursultan Nazarbayev kim Haberi

Nursultan Nazarbayev kim

Nazarbayev Üniversitesindeki törende Cumhurbaşkanı Nazarbayev, başkentin yeni merkezi olacak Expo 2017 kompleksinin tamamlanmasıyla Astana'nın eşsiz, inovatif ve ilgi çekici tesislere kavuşacağını anlattı. 


Nazarbayev, üniversite içindeki tesisin yeşil enerjiyle çalışacağını, öğrencilerin yeni teknoloji geliştirme çalışmalarında da bulunacağını kaydetti. 


EXPO, Dünya Kupası ve olimpiyattan sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyon olarak gösteriliyor. 

EXPO 2017 için Kazakistan tarafından geçen yıl başında açılan uluslararası yarışmayı İngiliz kentsel tasarım şirketi AEDAS ve Avustralyalı AECOM ile Kazak şirketi BI Group'un sunduğu "Yeşil Semt" projesi kazanmıştı. 


Maliyetinin 370 milyon dolar olması beklenen Yeşil Semt'de ilk tesislerin 2015'te açılması planlanıyor. 


Orta Asya ülkelerinde düzenlenecek en büyük fuar olma özelliği taşıyacak EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor. 


Kazakistan, 22 Kasım 2012'de Paris'te yapılan...