19 / 05 / 2024

ocak istihdamı

ocak istihdamı

Elemanonline.net'in açıkladığı verilere göre, Ocak ayında en çok istihdam sağlayan sektörler sırasıyla inşaat, bilişim ve gıda oldu. En çok eleman aranan departman muhasebe olurken, yayınlanan ilan sayısıyla İstanbul başı çekiyor...

Altın yükselişte! Yatırımcılar dikkat! 1 gram altın kaç TL? 9 Ocak 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası düşüşe  geçen altın bugün tekrar yön değiştirdi. Peki 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 9 Ocak 2024 altın fiyatları.

6 Ocak Cumartesi canlı altın fiyatları: Bugün gram, çeyrek, yarım altın, tam altın ne kadar? 

6 Ocak 2024 altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altın fiyatları dün açıklanan ABD istihdam verileri sonrası bir miktar düşüşe geçti. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım altın, tam altın ne kadar? 

Kariyer.net verilerine göre istihdam piyasasında hareketlilik başladı

Yılın ilk 3 ayında en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim oldu. Açıklanan istihdam verilerine göre 2023’ün ocak, şubat ve mart aylarında istihdam piyasasında büyük hareketlilik yaşandı.

ABD istihdamı Bitcoin’i niye düşürüyor?

Uzun zamandır beklenen ABD istihdam rakamları bugün açıklandı. TSI tarafından 16:30'da açıklanan verilere göre Ocak ayında istihdam 517.000 arttı. Beklenen sayı 185.000 idi.

Zabıta memuru olma şansı! Son tarih 27 ocak

Esenler Belediyesi, bünyesinde Zabıta memuru olarak istihdam etmek üzere 25 personel kadrosuna katacak. Son başvuru tarihi 27 Ocak 2023 olarak duyuruldu. İşte başvuru şartları...

İnşaatta istihdam Ocak ayında 68 bin kişi azaldı!

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre 109 bin kişi artarak 27 milyon 266 bin kişiye yükselirken, istihdam oranı 0,5 puanlık azalışla yüzde 44 olarak kayıtlara geçti.

Ocak ayında 783 yatırıma teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ocak ayında 783 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Yatırımların gerçekleştirilmesiyle 27 bin 619 kişiye istihdam sağlanacak.

ABD'de özel sektör istihdamı beklentiyi aştı!

ABD'de özel sektör istihdamı, ocak ayında beklentinin üzerinde artış göstererek 291 bin kişiye iş imkanı sağlandı.

İnşaat sektöründe yüzde 6,5 istihdam sağlandı!

İstihdam edilenlerin sayısı 2017 yılı Ocak döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 397 bin kişi artarak 26 milyon 672 bin kişi oldu. Bu dönemde, istihdam edilenlerin yüzde 6,5’i inşat sektöründe yer aldı.

Ocak ayında istihdam edilenlerin yüzde 6,7’si inşaatta!

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2016 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 31 bin kişi artarak 3 milyon 290 bin kişi oldu. İstihdam edilenlerin yüzde 6,7’si inşaat sektöründe...

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İNŞAAT sektöründe istihdam ve çalışılan saat azaldı, brüt ücret-maaş ise arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) 'İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,5 azaldı!

İnşaat sektöründe istihdam ve çalışılan saat azaldı, brüt ücret-maaş ise arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) ‘İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri‘ni açıkladı.

İzmir Park AVM 500 kişiye istihdam sağlayacak!

İZMİRLİ yatırımcı Savranoğlu Group tarafından 60 milyon dolara mal olan ilk yerel alışveriş merkezi İzmir Park, kapılarını 23 Ocak'ta ziyaretçilerine açacak. AVM 500 kişilik istihdam sağlayacak..

ocak istihdamı Haberi

ocak istihdamı

Ara kademe ve mavi yakada lider insan kaynakları sitesi Elemanonline.net, yılın ilk ayına ilişkin verileri açıkladı. Ocak ayında 14 bin ilanın yayınlandığı Elemanonline.net'te, en çok ilan yayınlayan sektörler sırasıyla inşaat, bilişim, gıda, tekstil ve eğitim oldu. En çok eleman ihtiyacı duyulan departman muhasebe olurken, iş verenler en çok 'eleman' düzeyindeki pozisyonlar için ilan verdi. Satış temsilcisi (%10,1), sekreter (%5,7), ofis elemanı (%4,7), usta (%3,9) ve mühendis (%3,2) ise en çok aranan pozisyonlar oldu.


İlan sayısı yüzde 10 arttı

Aralık ayında yaşanan dönemsel durgunluğun ardından, Ocak ayında iş ilanlarında yaklaşık yüzde 10'luk bir artış yaşandığını söyleyen Elemanonline.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, bunun da olumlu bir ekonomik gösterge olduğunun altını çizdi. 2013'ün en çok büyüyen sektörlerinden biri olan inşaatın, Ocak ayında da...