03 / 05 / 2024

Odakule Pasajı mimari yarışma

Odakule Pasajı mimari yarışma

İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Odakule Pasaj Geçidi’nin yenilenmesine yönelik düzenlediği mimari tasarım yarışması sonuçlandı. 

İSO Odakule Pasajı Ulusal Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Odakule Pasaj Geçidi’nin yenilenmesine yönelik düzenlediği mimari tasarım yarışması sonuçlandı. 

Odakule’ye kaç yatırımcı ilgi gösterdi?

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 33 yıl süre ile üst hakkını devredeceği Odakule ihalesinde süreç başladı. İhaleye ilgi beklentileri aşarken, bilgi alan yatırımcı sayısı 300'ü aştı.

Odakule ihalesi için son teklifler 3 Aralık'ta kabul edilecek!

İstanbul , Beyoğlu’nda bulunan takribi 2.057 metrekare arsa üzerinde konumlu, “Odakule Binası” üst hakkının peşin bedelle 33 yıl süre için, kapalı zarf usulü teklif alma, pazarlık ve/veya açık arttırma usulü ile ihale edilecek...

Odakule ihalesiyle ilgilenenlerin sayısı yaklaşık 300’ü buldu!

Tarihi Pera bölgesinin en yüksek binası olarak nitelendiren ve bir süredir yerli-yabancı yatırımcısını arayan Odakule binasının ihale süreci için bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde bilgi odası açıldı...

Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda 6 proje sona kaldı!

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda yapılan 29 başvurudan ön seçim sonucu 6 ekibe davet mektubu gönderildi. Kalan 6 proje jüri heyeti tarafından değerlendirilecek...

Nazra Yapı ve Mimari Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nazra Yapı ve Mimari Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Aktaş tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Eylül'de Bahçelievler, Çobançeşme Sanayi Caddesi'nde kuruldu.

Odakule 33 yıllığına kiralanacak!

İSO'nun sahibi olduğu Odakule Binası'nın 33 yıl süre ile üst hakkının ihale yoluyla devredilmesine ilişkin süreç başlıyor. Çıplak mülkiyeti İSO'da kalacak Odakule ihalesinde Bilgi Odası 22 Eylül Pazartesi günü açılıyor...

İSO Odakule ihalesinde Bilgi Odası 22 Eylül Pazartesi açılıyor!

Odakule yerli ve yabancı yatırımcısını arıyor. İSO'nun sahibi olduğu Odakule Binası'nın 33 yıl süre ile üst hakkının ihale yoluyla devredilmesine ilişkin süreç başlıyor. Odakule Binası için Bilgi Odası ise 22 Eylül Pazartesi günü açılacak.

İSO Odakule’nin ihale süreci başlıyor!

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 33 yıl süre ile üst hakkını devredeceği Odakule ihalesinde süreç başlıyor. Yerli ve yabancı yatırımcısını arayan Odakule Binası için Bilgi Odası 22 Eylül Pazartesi günü açılacak.

Keleş Mimari Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keleş Mimari Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gürsel Keleş, Burçin Keleş tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 16 Eylül'de Küçükçekmece, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

Avrupa Pasajı'na 172 bin lira değer biçilmiş!

Beyoğlu’nda Aynalı Pasaj olarak da bilinen Avrupa Pasajı, 1936 yılında 172 bin liraya Emlak ve Eytam Bankası tarafından satılacakmış... İşte Emlakkulisi.com'un tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

1936 yılında Avrupa Pasajı 172 bin liraya satılacakmış!

Beyoğlu’nda, Meşrutiyet Caddesi ile Sahne sokağı arasında yer alan Aynalı Pasaj olarak da bilinen Avrupa Pasajı, 1936 yılında 172 bin liraya Emlak ve Eytam Bankası tarafından satılacakmış.

TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'na dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Odakule Pasajı mimari yarışma Haberi

Odakule Pasajı mimari yarışma

İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Odakule Pasaj Geçidi’nin yenilenmesine yönelik düzenlediği mimari tasarım yarışmasında 90 proje arasından birinciliğe mimarlar Atahan Sevdi, Merve Yıldırım ve Büşra Nural’ın "Beyoğlu Melodisi" adlı çalışması layık görüldü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu toplam 90 başvuru arasından seçilerek 50 bin TL ödül almaya hak kazanan proje, tasarımın ana fikrinde çevresel bir faktör olan pasaj içerisinde oluşan rüzgar koridorunun kullanılması gibi yaratıcı ve etkileyici unsurları bakımından öne çıkarak birinciliği kazandı.

Sanayi odaklı, üretim kültürünün ve yerli üretimin önemine işaret eden, aynı zamanda İSO’nun köklü geçmişini ve kurumsal kimliğini özgün bir bakış açısıyla destekleyen önerilerin geliştirilmesine imkan tanıyan yarışmada, dört mansiyonla birlikte toplamda 145 bin lira para ödülü verildi.

Sanayi, sanat ve tasarımla buluşacak

Yarışma ile her...