10 / 05 / 2024

Ödeme emri nereye ödenir

Ödeme emri nereye ödenir

Kamu borcunu vadesinde ödemeyenler adına vergi dairesince düzenlenen ödeme emri nedir? Ödeme emrinde yer alan hususlar nelerdir? Ödeme emri kimler adına düzenlenir? İşte sorularınızın yanıtı..

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlar hemen PTT'ye koşun! Tam 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak!

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlara tam tamına 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak. PTT destek ödemelerinde son durum ne? PTT destek ödemeleri için nereye başvurulur? İşte pek çok kişinin yüzünü güldüren o ödeme ile ilgili detaylar...

Aile Bakanlığı 8 bin TL ödeme yapacak. Başvurular ortaya yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlık maaşı adı altında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 8 bin TL tutarında ödeme yapılacak. Çok sayıda vatandaş başvuruların nereye yapılacağını sorgulamaya başladı.

Emlak vergisi nereye ödenir 2022?

Emlak vergisi mükellefi olup daha önce ödeme yapmayan kimseler ödemeleirn nereye ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir 2022?

Emlak vergisi nereye ödenir 2018?

İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başlayan emlak vergisinde ödeme dönemi Kasım sonuna kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir 2018?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

Kira gelir vergisi nereye ödenir 2018?

2018 kira gelir vergisinde beyanname ve ödeme dönemi 1 Mart itibari ile (dün) başladı. Peki, kira gelir vergisi nereye ödenir 2018? Ödeme nasıl yapılır?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri!

Değer artış kazancı vergisi için 2. taksitler 31 Temmuz'a kadar ödeniyor. Peki, vergi nereye nasıl ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri..

Ev emlak vergisi ödeme 2017!

Ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ödemeler 31 Mayıs'ta bitiyor. Peki, ev sahipleri nereye ne kadar emlak vergisi ödeyecek? İşte v emlak vergisi ödeme işlemleri 2017..

Gecikmiş emlak vergisi borcu nereye ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, zamanında ödeme yapılmazsa ne olur? Gecikmiş emlak vergisi borcu nereye ödenir?

Gaziantep Dedeman Oteli'nin satışı için suç duyurusu!

Gaziantep Dedeman Oteli’ni satın alan Bankpozitif, 15 milyon Euro’luk icra şokuyla karşılaştı. Banka tapu kayıtlarında tahrifat yapılarak kendilerine ödeme emri çıkarıldığını belirterek savcılık ve bakanlığa suç duyurusunda bulundu.

3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri!

Taşınmaz malını 2015 yılı içerisinde kiraya veren kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. Peki, kira gelir vergisi ne zaman, nereye ve nasıl ödenecek? İşte 3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri..

Ev kira vergisi nereye ödenir?

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kira geliri elde eden kimseler, 2016 yılında kira gelir vergisi mükellefi olabiliyor. Peki, ev kira vergisi nereye ödenir? İşte ödeme yerleri..

Ağrı Fırat Mahallesi TOKİ başvuruları nereye yapılıyor?

TOKİ Ağrı Fırat Mahallesi'nde kura yöntemiyle 141 adet konut satılıyor. Projede 13 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Peki Ağrı Fırat Mahallesi TOKİ başvuruları nereye yapılıyor?

Ödeme emri nereye ödenir Haberi

Ödeme emri nereye ödenir

Ödeme emri nedir?

Ödeme emri, 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’a göre vadesinde ödenmeyen kamu alacakları için düzenlenir. Peki ödeme emri kimler adına düzenlenir?


Kamu borcunu vadesinde ödemeyenler adına vergi dairesince düzenleniyor. Ödeme emri borçlulara 7 gün içerisinde borçlarını ödemeleri veya mal bildiriminde bulunmaları konusunda yapılan bir bildirimdir.


Ödeme emrinin düzenlenmesi ile vergi dairesi aynı zamanda kamu alacağının tahsili içim cebri tahsilat işlemlerinde de başlamış sayılır.


Asıl borçlulardan tahsilat yapılamaması veya tahsilat yapılamayacağının anlaşılması halinde kanuni temsilci, limited şirket ortağı veya kurum mümessilleri gibi borçtan sorumlu olanlara da ödeme emri tebliğ edilerek borcun ödenmesi veya mal bildiriminde bulunması istenir.


Ödeme emrinde yer alan hususlar:

- Borcun asıl ve ferilerinin (cezası, faizi, zammı gibi) türü ve tutarı, 

- Borcun nereye ödeneceği,

- Süresinde ödenmeyen borcun vergi...