14 / 05 / 2024

ödenilen aidata itiraz edilir mi

ödenilen aidata itiraz edilir mi

Hem apartmanda, hem sitede yöneticilik artık adeta bir meslek oldu. Peki yöneticinin sorumlulukları nelerdir, sorunlar nasıl çözülür? Ödediğiniz aidatlara itiraz etmek mümkün mü?

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Aidat, bir apartman ya da sitede sunulan hizmet ve ortak alanların masrafları için tahsil ediliyor. Bazı sitelerde aidat için yüksek rakamlar isteniyor. Peki, kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Konut sitelerindeki yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat zamlarına itiraz edilebilir mi? Konut sitelerindeki aidat zamları düşürülebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Aidat borcunuzu takip edin! itiraz hakkınız var!

Kat malikinin aylık ödemelerini düzenli olarak takip etmesi gerekiyor. İşletme projesi ile kendisine bildirilen aidata itirazı olmayan kat maliki işletme projesinin kesinleşmesiyle itiraz edemiyor.

Yüksek site aidatlarına itiraz edilebilir mi?

Konutlarda konum, sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödeniyor. Aidat tutarları alınan hizmete göre değişiklik gösteriyor. Peki aidatlar yüksekse ne yapılabilir? Yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

9 maddede site yönetimlerinde aidata itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site yönetimlerinde aidata itiraz' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Keçiören metro ihalesine itiraz!

Başkentte önümüzdeki yıl açılacağı duyumları Keçiören metrosu çalışmalarında yaşanan sorunlar tıkanmaya neden oluyor. Metronun diğer metrolarla bağlantısını sağlamak için yapılan ihalenin KİK tarafından iptaline itiraz edildi.

Emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için belirlenen değerin artışı her yıl yeniden değerleme oranı üzerinden yapılıyor. Tespit edilen değerlere vatandaşlar tarafından itiraz edilebiliyor. Peki, emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Riskli yapıların tespitine itiraz!

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden inşa edilmesi için ilk olarak riskli olarak tespit edilmesi gerekiyor. Peki riskli olarak belirlenen yapıya itiraz edilir mi? Riskli yapıların tespitine itiraz nasıl edilir?

Torun Center takipsizliğine itiraz!

Demokrasi İçin Hukukçular Derneği dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak kararı eleştirdi. Torunlar Center inşaatındaki kazanın ardından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesine Hukukçular Derneği itiraz etti.

Torun Center asansör kazasındaki takipsizlik kararına resmen itiraz edildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aralarında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına resmi olarak itiraz edildi.

Validebağ'da semt sakinleri mahkemeye itiraz edecek!

Üsküdar Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arazide başlanan cami inşaatıyla ilgili semt sakinlerini adına dava açan avukat Gülsüm Özdemir, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

ödenilen aidata itiraz edilir mi Haberi

ödenilen aidata itiraz edilir mi


Site ve apartman yöneticiliği kolay bir iş olmaktan çıktı. Son yıllarda profesyonel bir meslek haline geldi ve pek çok firma da şirket kurarak bu işe girdi. Büyük bir site de olsa, küçük bir apartman da olsa yöneticilik konusu adeta çok bilinmeyenli bir denklem. Milliyet gazetesinden Duygu Erdoğan'ın haberine göre; bir taraftan bakım ve onarımdan ücret toplanmasına kadar zor işleri bir başkasına devretme rahatlığı yaşanıyor, diğer taraftan ise bazı yerlerde kira fiyatına çıkan yüksek aidatlara karşı haklı bazı eleştiriler doğuyor.

Duygu Erdoğan, iki gün sürecek yazı dizisinde ilk gün sorularımızı Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz’a yönlendirdi.
 
Hangi binalara yönetici şart? 
 
Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre 8 bağımsız bölüm ve üzeri apartmanlarda yönetici olması mecburi. Bunun altındaki bağımsız bölümleri...