29 / 04 / 2024

ödenmeyen aidat borçları için ihtarname

ödenmeyen aidat borçları için ihtarname

Binanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen kat malikine bina yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. Ayrıca noter ve posta masrafları da borçlu kat maliklerinden talep ediliyor. Kat maliki ihtarname örneğini aşağıda inceleyebilirsiniz...

Sitelerde aidat borçlarından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borçlarını kaleme aldı.

Aidat borçları silinebilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından ya Armutçu bugünkü köşe yazısında apartmanlardaki aidat borçlarının silinip silinmediğini kaleme aldı...

Elif Ece Uzun borçları nedeniyle evini sattı!

Eşi Mehmet Uzun ile boşanma aşamasında olan manken Elif Ece Uzun'un borçları nedeniyle evi ve arabasını sattığı öğrenildi.

Aidat borçlularının listesini apartman kapısına asmak suç mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının kapılara asmanın suç olup olmadığı sorusu yöneltildi.

Aidat borçlu listesi nasıl duyurulmalı? 

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında aidat borçluların duyurulmasını kaleme aldı. 

Üsküdar Belediyesi borçları yüzünden mülklerini mi sattı?

Üsküdar Belediyesi'nin borçları nedeniyle mülk satışı gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar mecliste!

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde yer alan turizm tesislerinin borçları için erteleme kararı aldı. 

Emlak vergisi borçları yapılandırılıyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ne göre vergi borçlarına yönelik yapılandırmaya içerik teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Doğa Koleji'nin borçlarında son durum ne?

Doğa Koleji'nin borçları için çözüm arama süreci devam ediyor. Peki son durum ne? Borç krizinin çözüme kavuşması için nöbet devri yapılıyor.

Akfen GYO'nun finansal borçları yapılandırıldı!

Akfen GYO'nun finansal borçların 10 yıl vadeli olarak yeniden yapılandırılması işlemleri planlandığı ve kreditörlerle mutabık kalındığı şekilde gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi mecliste!

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ödenmeyen aidat borçları için ihtarname Haberi

ödenmeyen aidat borçları için ihtarname


Kat maliki ihtarname!


Binanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen kat malikine bina yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. Noter aracılığı ile çekilen bu ihtarnamede noter ve posta masrafları, yine mal sahibinin borç hanesine yazılıyor. Kat maliki ihtarname gönderildiğinde borçlu olan kat maliklerinin listesi apartman veya site bloğunun girişine asılabiliyor. İhtarname çekilen kat maliki aidat borcunu faiziyle birlikte ödeme yükümlülüğüne giriyor. Konuyla ilgili olarak yönetimin çektiği kat maliki ihtarname örneği şöyle:


Kat maliki ihtarname örneği!



......................... Yönetimi 

Tel: 


Sayın ................... ..................... tarihi itibarı ile toplam ............,00 TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır. 


Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir. 


Sayın ………………… işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren...