29 / 04 / 2024

ödenmeyen aidatlar ne oluyor

ödenmeyen aidatlar ne oluyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

Kredi kartı aidatlarına zam! Kredi kartı aidatları ne kadar oldu?

Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 oranında yükselten bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar çıkardığını duyurdu. Buna göre, bankalar ile vatandaşların senelerdir yaşadıkları kredi kartı aidat sorunu sürerken senede bir defa alınan kredi kartı aidatları 400 ila 1500 TL arasında değişiyor.

Konut sitesi aidatları artmaya devam ediyor! Devre mülk aidatları ödenmezse ne olur? 

Konut ve devre mülk aidatları artmaya devam ediyor. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, aidatlarla ilgili merak edilenleri açıkladı. 

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Yıllardır ödenen kart aidatları geri alınacak mı? İade aidat ödemeleri için ne yapmak gerekir?

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısının aidatları geri ödenecek. Binlerce lira ödenmiş olan kart aidatları konusunda yapılan açıklama ile tüm kartı olan vatandaşlara müjde verildi. 

Vatandaşları çıldırtan site aidatlarında flaş gelişme! Apartman ve site yöneticileri buna ne diyecek?

Site aidatlarına yapılan fahiş zamlar insanları isyan ettirmişti. Zamlar resmen kira fiyatlarını aşarken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. İşte detaylar...

Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! Kirayla yarışan aidatlara ne kadar zam gelecek?

Yüksek aidat artışlarıyla karşılaşılmaması için konut sahiplerine genel kurul uyarısı geldi. Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! 

Konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarını kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Konut kredisinde taksitler ödenmezse ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde taksitleri ödenmeyen konut kredisinde konut kredisi borcunun kat edilmesinin ve kredinin muaccel hale gelmesinin ne anlama geldiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir?

Aidatlar zamanında ödenmezse ne olur? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerindeki aidatların zamanında ödenmemesi durumunda ne olacağını kaleme aldı.

Apartman aidatlarında üst sınır ne? 

Ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getiren aidat ödemeleri ile ilgili çok sayıda soru bulunuyor. Zaman zaman kavgalara neden olan aidat ücretlerinde üst sınır ne? 

Site aidatı zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Site aidatları zamanında ödenmezse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

ödenmeyen aidatlar ne oluyor Haberi

ödenmeyen aidatlar ne oluyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.


Şahin, ev alan, kooperatife yazılan, ev kiralayan tüketicilerin her ay belirli miktarlarda aidat ödemesi gerektiğine değinerek, bazı bina yönetim firmalarının vatandaşların ödeme güçlüğü yaşamasından faydalanmak istediğini iddia etti. 


Şahin, yönetim firmalarının daire başına düşük fiyatlarla bina yönetimini aldığını dile getirerek, daire başına 5 ila 7,5 lira arasında anlaşma yapan firmalar olduğunu ve bu fiyatlarla kar etmelerinin zor olduğunu dile getirdi.


75 LİRALIK AİDAT 600 LİRAYA ÇIKIYOR

Kazandıkları paranın masraflarını bile karşılamayacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:


"Böyle olunca firmalar başka arayış içerisine giriyor. Bazı bina yönetim...