25 / 11 / 2024

ödenmeyen emlak vergisi

ödenmeyen emlak vergisi

Capital'den Merih Tümkaya "Devralınan taşınmazların ödenmemiş emlak vergisi" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

1932 yılında emlak vergisi ödenmeyen evler satılığa çıkarılmış!

1932 yılında Kadıköy Mal müdürlüğü uzun zamandan beri emlak vergisi vermeyen  emlakları satılığa çıkarmış.

Eski emlak vergisi borcunu kim öder?

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki özelgede yer alan esaslara göre eski emlak vergisi borcunu kim öder? İşte yanıtı...

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahibi olan ve emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulmayanlar için emlak vergisi iki taksit halinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

ödenmeyen emlak vergisi Haberi

ödenmeyen emlak vergisi

Mart 2019’da yine hu köşede Utku Gürboğa tarafından “Sorunlu Kredilerin Yönetimi” başlığında bir yazı yer almış ve makalede Aralık 2018 dönemi itibarıyla takipteki kredilerin tutarının 97 milyar olduğu belirtilmişti. O tarihten bu yana, bankaların takipteki kredilerinin tutarı günden güne artarak eylül sonu itibarıyla 133 milyar TL’ye ulaştı. Bu alacakların tahsili amacıyla bankaların el koyduğu taşınmaz sayıları da benzer bir şekilde artış gösterdi. Gerek bankalar tarafından gerekse diğer firmalar tarafından icra yoluyla alınan taşınmazlar zaman zaman birtakım sorunları da beraberinde getiriyor. Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arazilerin tamamı emlak vergisine tabi. Bu verginin mükellefi ise bina ve arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina ve araziye malik gibi tasarruf edenlerdir. Bu kişiler mükellef olmakla birlikte,...