28 / 04 / 2024

ODTÜ arazisi yol

ODTÜ arazisi yol

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan tek güzergah var. Bunlardan birinci etabı, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesi.

ODTÜ'den tünel olarak geçirilecek yol şehir hastanesi için yapılacak!

Birgün Gazetesi'nden Burcu Cansu'nun haberine göre; ODTÜ yolundaki tünelin dere yatağı üzerinden geçeceği kanıtlanırken, bu tünelin, Bilkent Şehir Hastanesi’nin yapımına şart koşulan yol sorununu çözmek için yapıldığı ortaya çıktı..

ODTÜ arazisindeki yol güzergahında eylem!

ODTÜ arazisinden geçecek yolda, ağaç sökümünü bahane ederek, Atatürk Parkı ve Ziya Paşa Caddesi'nde izinsiz gösteriler düzenlendi. Adana'da izinsiz gösteri yapan gruba müdahale eden polis, 5 kişiyi gözaltına aldı...

ODTÜ arazisi 49 yıllığına KYK'ya devredildi!

ODTÜ kampüsü içerisinde yer alan 40 dönüm arazi, yurt yapımı için 49 yıllığına Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) tahsis edildi. 

Bilkent Şehir Hastanesi'nde yol yapım çalışmaları tam gaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 bin 804 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak olan ODTÜ Teknokent yol projesi, adım adım ilerliyor.

ODTÜ arazisinde yol yapım çalışmalarına başlandı!

ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak tünelin yapımı için çalışmalar başladı

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Ankara'ya 27.5 kilometrelik 7 yeni yol geliyor!

Ankara içerisinde trafiği rahatlatmak için toplam 27.5 kilometre uzunluğunda 7 yeni yol yapılacak. Proje kapsamında ODTÜ arazisi altından 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 2.5 kilometre uzunluğunda bir yol geçecek.

İzmir Üçyol-Üçkuyular metrosunda yapım hatası mı var?

İzmir Metrosu’nun Üçyol-Üçkuyular hattında su sızıntıları sürüyor. Son olarak Göztepe istasyonunda gözlenen yoğun sızıntı, hat açılmadan önce ODTÜ tarafından hazırlanan raporu akılları getirdi.

ODTÜ’deki yol sorunu Meclis'e taşındı!

ODTÜ’deki yol karmaşası CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Erdoğdu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde, ODTÜ’de neler olup bittiğini sordu.

Melih Gökçek, ODTÜ'den yeni yol istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gelin bakalım ODTÜ’den alabilirseniz alın. İnşallah ODTÜ okey der. Bu konuda beni hep mahcup etmediler, inşallah mahcup ederler de açarız yolu” dedi.

ODTÜ’de 3. transit yol gündemde!

Sehir plancısı Tahir Çalgüner, yerel ve genel gündem içinde unutturulan ODTÜ koruma amaçlı imar planı hakkında bir hafıza tazelemesi yaparak bazı soruları tekrar gündeme getirdi ve bazı sitemlerde bulundu.

ODTÜ yoluna MONORAY önerisi!

ODTÜ' de yapılması planlanan ikinci ve üçüncü yol tartışmaları giderek büyürken yolun yapımında daha fazla ağacın katledilmesine engel olmak isteyen akademisyenlerden, yapılmak istenen ODTÜ yoluna alternatif yol (MONORAY) önerileri geldi.

ODTÜ yol çalışmaları sürüyor!

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide peyder pey yapılan çalışmalar, kafalarda soru işareti yarattı.

ODTÜ’nün yeni mescidi Şubat'ta açılacak!

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor.

ODTÜ 2. yol dava karmaşası!

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan tek güzergah var. Bunlardan birinci etabı, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesi.

ODTÜ arazisi yol Haberi

ODTÜ arazisi yol

Yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan tünele dair, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Beyazıt İlhan ve TTB'nin avukatlarından Av. Özgür Özel bu tünel projesine itiraz ettiklerini söylemişti.


Dere yatağı üzerine tünel olmaz

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ASKİ Genel Müdürlüğü Plan Proje Daire Başkanlığı'nın 19 Ocak 2012'de hazırladığı ve Genel Müdür Ahmet Hamdi Göksu'nun da imzası bulunan evrağa istinaden, "Entegre Sağlık Kampüsleri binalarının yerleşimi yapılırken, mevcut atıksu yağmurları, içme suyu ve dereyataklarının (Ağıl Deresi) dikkate alınarak, proje çalışmalarınız sırasında bu hatların geçtiği güzergahların korunması gerekmektedir" maddesinin yer aldığını söyledi. "ODTÜ'nün altından yol geçirmeyi planladıkları alana dair...