27 / 04 / 2024

odtü arazisi yolu tünel

odtü arazisi yolu tünel

Birgün Gazetesi'nden Burcu Cansu'nun haberine göre; ODTÜ yolundaki tünelin dere yatağı üzerinden geçeceği kanıtlanırken, bu tünelin, Bilkent Şehir Hastanesi’nin yapımına şart koşulan yol sorununu çözmek için yapıldığı ortaya çıktı..

ODTÜ arazisi 49 yıllığına KYK'ya devredildi!

ODTÜ kampüsü içerisinde yer alan 40 dönüm arazi, yurt yapımı için 49 yıllığına Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) tahsis edildi. 

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Ankara'ya 27.5 kilometrelik 7 yeni yol geliyor!

Ankara içerisinde trafiği rahatlatmak için toplam 27.5 kilometre uzunluğunda 7 yeni yol yapılacak. Proje kapsamında ODTÜ arazisi altından 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 2.5 kilometre uzunluğunda bir yol geçecek.

Melih Gökçek'ten ODTÜ yolu açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Melih Gökçek, “Ankara’nın akademik ulaşım ana planı 2038” planını, parça parça açıklıyor. Gökçek, daha önce bir çok tartışmaya sebep olan ODTÜ yolu için bir açıklama daha yaptı.

Melih Gökçek, ODTÜ'den yeni yol istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gelin bakalım ODTÜ’den alabilirseniz alın. İnşallah ODTÜ okey der. Bu konuda beni hep mahcup etmediler, inşallah mahcup ederler de açarız yolu” dedi.

ODTÜ yol çalışmaları sürüyor!

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide peyder pey yapılan çalışmalar, kafalarda soru işareti yarattı.

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak?

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. ODTÜ, ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.

ODTÜ 2. yol dava karmaşası!

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan tek güzergah var. Bunlardan birinci etabı, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesi.

ODTÜ arazisine AVM yapılacak mı?

ODTÜ' de, Bilkent yolu ve Eskisehir yolu köşesindeki ODTÜ arazisi içinde hafriyat çalışmasının hız kazanması ve alanın kelleşmesi fotoğrafları bazı soru işaretlerini gündeme getirdi.

ODTÜ Yolu'nda gecekondu sorunu çözülemiyor!

Büyük tartışmalara neden olan ve açıldığında trafiği rahatlatan ODTÜ Yolu'nun devamı olan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında gecekondu krizi devam ediyor. Kriz 7 yıldır çözülemiyor.

2007 yılında Anadolu Yakası'nın en değerli kamu arazisi görücüye çıkacak!

2007 yılında Maliye Bakanlığı, Anadolu Yakası'nın en değerli arazisi olarak nitelendirilen Maltepe Dragos Sahil Yolu'ndaki 36 bin 129 metrekarelik Adalar manzaralı arazi, 84 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılacakmış.

Antalya'da 116 dönümlük yol için 1600 dönüm tanıtı arazisi imara açıldı!

Antalya'da 116 dönümlük yol için 1600 dönüm tanıtı arazisi imara açıldı. ANTALYA'DA Batı Çevre Yolu, Kepezüstü'ndeki Korkuteli kavşağından, Konyaaltı Liman Mahallesindeki sahil yoluna uzanan 15 kilometrelik mesafeyi içeriyor.

ODTÜ Yolu yine çöktü!

100. Yıl ve Çiğdem Mahalleleri sakinlerinin, ODTÜ'lülerin ve Ankaralı yurttaşların tepkilerine karşın 6 ayda tamamlanan ve teknik incelemeler yapılmadan planlandığı gerekçesiyle eleştirilen ODTÜ Yolu'nda yine çökme meydana geldi.

odtü arazisi yolu tünel Haberi

odtü arazisi yolu tünel

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan iki yol var. Bunlardan biri, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu’nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesi. Yapımı planlanan ikinci yol ise, ODTÜ arazisinden tünel olarak geçirilmesi planlanan yol.


İTİRAZLAR YÜKSELDİ

Yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan tünele dair, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Beyazıt İlhan ve TTB’nin avukatlarından Av. Özgür Özel, BirGün’e konuştu. Tünel yapımını sorduğumuz bütün yetkililer bu tünel projesine itiraz ettiklerini söyledi.


DERE YATAĞI ÜZERİNE TÜNEL OLMAZ

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ASKİ Genel Müdürlüğü Plan Proje Daire Başkanlığı’nın 19 Ocak 2012’de hazırladığı...