30 / 04 / 2024

ODTÜ Bilim Heyeti

ODTÜ Bilim Heyeti

Manisa Salihli'deki Kemer Mahallesi'nde turizme kazandırma çalışmaları başladı.Başkan Kayda ve ODTÜ Bilim Heyeti, Kemer Mahallesinde incelemelerde incelemelerde bulundu.

Betonda 'agrega' sorunu! Ani çökmelere zemin hazırlıyor!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından oluşturulan bilim heyeti, "asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Adıyaman'daki 200 binada inceleme yaparak, bu yapılardaki bazı sorunları tespit etti.

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Bilim insanları Kanal İstanbul'a ilgili neden susuyor?

Gazeteci Mahmut Övür, bilim insanlarının Kanal İstanbul'la ilgili yeteri kadar konuşmadığını yazdı. Övür, "Başta Boğaziçi ve ODTÜ öğretim üyeleri olmak üzere bu raporu hazırlayan bilim insanları neden susuyor? Yoksa "mahalle baskısı"ndan mı korkuluyor?" dedi. İşte Övür'ün yazısı...

İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi!

ODTÜ URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren sıralamada İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi..

Manisa Kemer Mahallesi turizme kazandırılacak!

Manisa Salihli'deki Kemer Mahallesi'nde turizme kazandırma çalışmaları başladı.Başkan Kayda ve ODTÜ Bilim Heyeti, Kemer Mahallesinde incelemelerde incelemelerde bulundu.

Kayseri Bilim Merkezi açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin TÜBİTAK ile işbirliği halinde Kayseri'ye kazandırdığı Bilim Merkezi'nin birinci etabı bu yıl açılacak. TÜBİTAK Heyeti ile yapılan toplantıda Bilim Merkezi'nde açılacak olan sergilerin takvimi de planlandı.

ODTÜ yolu, 1071 Malazgirt Bulvarı oldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, bu ayın sonunda açılması planlanan ve kamuoyunda " ODTÜ Yolu " olarak bilinen bulvarı " 1071 Malazgirt Bulvarı " olarak isimlendirdi.

ODTÜ Yolu'ndaki köprü ve geçitlere hükümdar isimleri verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılan 1071 Malazgirt Bulvarı'ndaki (ODTÜ Yolu) köprü, alt geçit ve yaya üst geçidine Anadolu Selçuklu ve Büyük Selçuklu Devleti hükümdarlarının isimleri verildiği bildirildi

Fethiye'deki AVM inşaatını bilirkişi heyeti inceledi!

Muğla 1. İdare Mahkemesi heyeti ve bilirkişilerden oluşan ekip Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan ve tamamlanma aşamasına gelen alışveriş ve yaşam merkezi (AVM) inşaatında keşif yaptı...

ODTÜ Yolu'nun yeni adı: 1071 Malazgirt Bulvarı!

Ankara Biiyiikşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre kamuoyunda " ODTÜ Yolu " olarak bilinen yolu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi' nin kararıyla " 1071 Malazgirt Bulvarı " olarak belirlendi.

Konya Bilim Merkezi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Konya Bilim Merkezi'nin muhteşem olduğunu söyledi...

Mehmet Büyükekşi: Merkez Bankası'ndan faiz indirimleri de bekliyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bakanlık Konferans Salonundaki Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı...

ODTÜ Bulvarı'nın adı 1071 Malazgirt Bulvarı oldu!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara yapımı süren ve ay sonunda açılışı yapılması planlanan, "ODTÜ Bulvarı" olarak anılan yeni yolun "1071 Malazgirt Bulvarı" olarak isimlendirilmesini oy birliği ile kabul etti.

ODTÜ Bilim Heyeti Haberi

ODTÜ Bilim Heyeti

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı tarihi ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan Kemer Mahallesinin turizme kazandırılacağı öğrenildi.


Salihli Belediyesi ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması" konulu panele katılan ODTÜ Bilim Heyeti, Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikte Salihli’nin Kemer Mahallesine ziyaret etti.


Başkan Kayda ve ODTÜ Bilim Heyeti, ziyarette tarih kokan Kemer Mahallesinde incelemelerde bulunurken mahalle için neler yapılabileceği konusunda yerinde değerlendirmede bulunulmuş oldu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Türk İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Harun Ürer’in başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayın önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda, Prof. Dr. Cevat Erder, Prof. Dr. Ömür Bakırer, Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Doç. Dr. A. Güliz Bilgin Altınöz, Öğretim Görevlileri Dr. Nimet Özgönül, Dr....