15 / 05 / 2024

ODTÜ kampüsü tünel

ODTÜ kampüsü tünel

Erdoğan Bayraktar, ODTÜ yolunun Ankaralılar için bir zorunluluk olduğunu belirtti Bayraktar, yapılacak yolda tünelden başka bir alternatifin söz konusu olmadığını, yol çalışmalarının ODTÜ’nün talebi doğrultusunda tünel şeklinde planlandığını söyledi...

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentin iki yakasına iki tünel yapacaklarını söylerken ayrıca Silivri'ye de metrobüs vaadinde bulundu.

Türkiye'de ilk olacak 'Sosyal Hizmetler Kampüsü' inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin hazırladığı proje ile temeli atılan Türkiye'de bir ilk olacak Sosyal Hizmetler Kampüsü'nün yüzde 90'ı tamamlandı.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Kampüs Kentsel Proje Yatırımları İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Kampüs Kentsel Proje Yatırımları İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi Üsküdar'da Mehmet Kalyoncu ve Murathan Kalyoncu ortaklığında kuruldu.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü risk altında!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü için hasar tespiti raporları mevcut. Raporlara rağmen öğrenciler hasarlı binada eğitime mecbur bırakılıyor…

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı çalışmaları başlıyor.Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, "Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz" dedi...

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşaatına başlandı!

Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi önderliğinde inşa edilmesi planlanan Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşatına başlandı. Camide, abdesthaneler, kütüphane, namaz kılma alanı dışında kütüphane, toplantı salonu, kadın-erkek sohbet alanları, şadırvan ve hilal şekli verilmiş havuzlar yer alacak. 

İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nün yüzde 35'i tamam!

İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, Türkiye'nin 3'üncü büyük şehir hastanesi olarak hayata geçiriliyor.  Hastane inşaatının yüzde 35'i tamamlandı.

Rize Güneysu'da RTE Üniversitesi kampüsü için acele kamulaştırma!

Rize'de Güneysu İlçesi'nde bulunan bazı gayrimenkuller Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüs bütünlüğü için acele kamulaştırılıyor..

Tünel Akvaryum ihale süreci Aralık ayında başlayacak!

Trabzon'da su altı canlılarının tanıtılması ve alternatif turizme katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilecek olan  "tünel akvaryum" için ihale süreci yakında başlayacak. 

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü tanıtıldı!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nün tanıtım toplantısına katıldı.

ODTÜ kampüsü tünel Haberi

ODTÜ kampüsü tünel



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ODTÜ yolunun Ankaralılar için bir zorunluluk olduğunu belirtti Bayraktar, yapılacak yolda tünelden başka bir alternatifin söz konusu olmadığını, yol çalışmalarının ODTÜ’nün talebi doğrultusunda tünel şeklinde planlandığını söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  ODTÜ’deki yol çalışması ile ilgili açıklama yaptı. Bayraktar, Eskişehir yolunun Ankara trafiğini kaldıramadığını bu nedenle ODTÜ’den geçirilecek yolun Ankara için elzem olduğunu söyledi. Bu kapsamda hazırlanan planın, üniversitenin bütünlüğünü bozmayacak iki ana ulaşım aksını içerdiğini ifade eden Bayraktar, bunlardan birisinin Anadolu Bulvarı'nın devamı olarak ODTÜ arazisinin doğu kesiminden geçeceğini kaydetti.


ODTÜ kampüsünün doğu batı hattından geçecek diğer yolun tünel şeklinde yapılacağını bildiren Bayraktar, başka bir alternatifin söz konusu olmadığını ifade etti.  


ÇEVRE ORTAK GELECEĞİMİZ


Gelişen dünyada  çevre bilincinin son derece önemli olduğuna değinen...