14 / 05 / 2024

ODTÜ Koleksiyon

ODTÜ Koleksiyon

ODTÜ Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor-5” sergisi 19 Aralık 2013 tarihinde açılıyor...

Öncüoğlu Mimarlık sergisi yarın ODTÜ'de açılıyor!

Orta Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya’nın ortak çalışması Öncüoğlu Mimarlık Mimari proje sergisi 28 Mart 2016 tarihinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde açılıyor.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

ODTÜ yol çalışmaları sürüyor!

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide peyder pey yapılan çalışmalar, kafalarda soru işareti yarattı.

ODTÜ'ye 2 yeni mescit inşa edilecek!

YÖK, mescit olayı kapsamında savcılıktan gelen suç duyurusu üzerine ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ın savunmasını aldı. Rektör Acar’ın YÖK Başkanı Yekta Saraç’a ODTÜ’ye iki mescit daha yapacağını söylediği öğrenildi.

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak?

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. ODTÜ, ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.

ODTÜ'de mescid inşaatı hızla sürüyor!

ODTÜ'de öğrencilerin namazlarını daha rahat kılabilmesi için inşa edilen mescitteki abdest alma yerleri, ısıtma ve aydınlatma işleri tamamlandı.

ODTÜ’nün yeni mescidi Şubat'ta açılacak!

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor.

ODTÜ 2. yol dava karmaşası!

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan tek güzergah var. Bunlardan birinci etabı, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesi.

ODTÜ'de dönem proje konusu kentsel dönüşüm oldu!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin dönem proje konusu Adana oldu. ODTÜ Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencilerinin jüri çalışması 7-8 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara'da ODTÜ Mimarlık Kampüsünde yapıldı.

ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları protesto edildi!

Burdur'da bir grup, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti. "Peygamber'in izinde bir gençlik" yazılı pankart açan gruptakiler, Türk bayrakları taşıdı.

ODTÜ'de mescid inşaatı durduruldu!

ODTÜ Üniversite'sinin öğrencileri, mevcudu yetmediği ve maksada uygun düşmediği için yeni bir mescid yapılmasını istemişlerdi, inşaat ihale edilerek yapımı başlamıştı, mescid karşıtlarının baskın tepkileri sebebiyle inşa durduruldu.

ODTÜ arazisine AVM yapılacak mı?

ODTÜ' de, Bilkent yolu ve Eskisehir yolu köşesindeki ODTÜ arazisi içinde hafriyat çalışmasının hız kazanması ve alanın kelleşmesi fotoğrafları bazı soru işaretlerini gündeme getirdi.

Koleksiyon yeni Ankara Merkezi'ni açtı!

Koleksiyon, yeni Ankara Merkezi’nde değerlerini bir çatı altında topluyor. Ev, ofis mobilyalarından cam ve porselen aksesuarlara kadar çok çeşitli tasarımları bütünsel kurgular içerisinde sunacak.

ODTÜ Koleksiyon Haberi

ODTÜ Koleksiyon

ODTÜ Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor-5” sergilerinin beşincisi  HİLMİ GÜNER MİMARLIK / HİLMİ GÜNER mimari proje sergisi 19 Aralık 2013 tarihinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde açılıyor. Açılış öncesinde Hilmi Güner bir söyleşi...