02 / 05 / 2024

ODTÜ mescidi hizmete açıldı

ODTÜ mescidi hizmete açıldı

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açıldı!

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasını yaptı.

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Bursa Yörükler Mescidi hizmete açıldı!

400 yıl önce yapılan ancak zaman içinde yıkılıp, üzerine bina yapılan Yörükler Mescidi restorasyondan sonra ilk günkü orijinal haliyle yeniden ibadete açıldı. Tarihi mescidin açılışı için tören düzenlendi.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

ODTÜ’nün yeni mescidi Şubat'ta açılacak!

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Kayseri Kalaycıoğlu Mescidi restore edilerek hizmete açıldı!

Kocasinan Belediyesi, Kayseri’nin tarihi yapılarından Kalaycıoğlu Mescidi’ni restore ettirerek farklı hizmetlerine bir yenisini, bir ilkini daha ekledi.

ODTÜ Mühendislik Fakültesi'ne 1 profesör ile 1doçent alınacak!

ODTÜ, Niğde Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinde istihdam edilmek üzere öğretim üyeleri alınacak

Esenboğa Havalimanı'nda özel jet yolcuları salonu CIP hizmete girdi!

Bakan Yıldırım, hizmete giren Genel Havacılık Terminalinin, zaman tasarrufu sağlayacağını ve gerek yurtdışından Türkiye'ye yatırım ve iş amacıyla gelenlerin, gerek yurtiçinden iş adamlarının bu terminali kullanarak seri hizmet alabileceğini söyledi

Esenboğa Havalimanı'nda, Genel Havacılık Terminali hizmete girdi!

Esenboğa Havalimanında, özel jet ve yolcularına hizmet verecek Genel Havacılık Terminali (CIP), hizmete girdi

Esenboğa Havalimanı yeni CIP terminali cuma günü hizmete giriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Esenboğa Havalimanı'nda yapımı tamamlanan Genel Havacılık Terminali cuma günü düzenlenecek törenle hizmete girecek

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Genel Havacılık Terminali hizmete giriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Esenboğa Havalimanı'nda yapımı tamamlanma aşamasındaki Genel Havacılık Terminali'nin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi.

İznik çinileri Mescidi Aksa'yı ve Tokyo Metrosu'nu süslüyor!

İznik çinileri Mescidi Aksa"dan sonra Tokyo Metrosu"nu da süsleyecek

ODTÜ mescidi hizmete açıldı Haberi

ODTÜ mescidi hizmete açıldı

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ın bizzat ilgilenmesiyle yeniden ibadete açılan mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.


Ne olmuştu?


ODTÜ Mescid Topluluğu’ndan öğrenciler, hazırlık bölümündeki mescidin yetersiz olduğunu savunarak, rektörlükten yeni bir alan istedi. Bu talebe karşı çıkan öğrenciler ise topladıkları imzalarla başlayan inşaatı durdurdular. Bunun üzerine mescit inşaatını durdurulmasına tepki gösteren bir grup, 22 Aralık’ta basketbol sahasında namaz kılınca gerginlik kavgaya dönüştü. Daha sonra gruplar ODTÜ’nün farklı yerlerinde açıklamalar yaptılar.


 


Genç Memur-Sen üyeleri, üniversitenin A1 kapısında ODTÜ Mescid Topluluğu’ndan öğrencilere destek için bir araya gelirken, Eğitim Sen ODTÜ İşyeri Temsilciliği, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ...