01 / 05 / 2024

ODTÜ planı

ODTÜ planı

Çevre Bakanlığı, ODTÜ Planı'nda değişiklik yapılarak Eymir Gölü'nün sit derecesinin 2'den l'e düşürüldüğü ve gölün çevresinin yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi. Bakanlık, sit sınırlarında herhangi değişiklik yapılmadığını bildirdi.

ODTÜ planı davalık oldu!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi yetkilileri, ODTÜ ilişkin her 2 imar planında Eymir Gölü ve çevresinin "ODTÜ özel orman alanı" olarak işlendiğini belirterek, "Eymir'de herhangi bir turistik tesise izin verilmesi mümkün değil" dedi.

ODTÜ kampüsünün imar planları değişti!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 7 Eylül’de Yalıncak Mahallesi ODTÜ yerleşkesi içerisinde yer alan 821, 822, 828, 829, 832, 833, 834, 835, 840, 841, 842, 843, 846, 851 numaralı parsellerin olduğu alana ait parselasyon planının askıya çıktığını belirtti...

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Melih Gökçek'ten ODTÜ yolu açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Melih Gökçek, “Ankara’nın akademik ulaşım ana planı 2038” planını, parça parça açıklıyor. Gökçek, daha önce bir çok tartışmaya sebep olan ODTÜ yolu için bir açıklama daha yaptı.

ODTÜ’de 3. transit yol gündemde!

Sehir plancısı Tahir Çalgüner, yerel ve genel gündem içinde unutturulan ODTÜ koruma amaçlı imar planı hakkında bir hafıza tazelemesi yaparak bazı soruları tekrar gündeme getirdi ve bazı sitemlerde bulundu.

Mimarlardan 4'üncü ODTÜ davası!

ODTÜ arazisinde sürekli plan değişikliği yapıldığını savunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, askıya çıkan 4’üncü plana da dava açtıklarını söyledi. İşte açıklama...

ODTÜ nazım ve uygulama imar planı askıya çıktı!

Değişiklik yapılan onaylı 1/25000 ölçekli Başkent Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli ODTÜ Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı.

Mimarlar Odası, ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'nı masaya yatırdı!

Mimarlar Odası Ankara Şube Kent İzlem Merkezi Şehircilik Komisyonu 3. Kez askıya çıkan ODTÜ Koruma amaçlı Nazım İmar Planını masaya yatırdı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "3. Planda sorunlu, sorunlar devam ediyor" dedi.

ODTÜ Koruma Amaçlı imar planı askıya çıktı!

ODTÜ'den geçmesi planlanan ikinci yola ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıktı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plana itiraz edeceklerini duyurdu.

Mimarlar Odası, ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na dava açacak!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ’den geçecek tünel yol ile Eymir Gölü’nü ilgilendiren ve askıya çıkan ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nı eleştirerek dava açacaklarını söyledi.

Cengiz Ergün Manisa imar planı çalışmalarını inceledi!

Öğrencilerle bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerinin Manisa’da yaptıkları imar planı çalışmalarını inceledi.

ODTÜ Koruma Amaçlı imar planı yeniden askıda!

1/25000 Ölçekli Başkent Nazım İmar Planı Değişikliği, ODTÜ 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı, ODTÜ 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı...

Karakusunlar ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı askıya çıktı!

Ankara Çankaya İlçesi, Karakusunlar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, 194, 195, 197, 7618, 7619 no.lu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli ODTÜ Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı...

ODTÜ Planı'nda sit değişikliği yok!

Çevre Bakanlığı, ODTÜ Planı'nda değişiklik yapılarak Eymir Gölü'nün sit derecesinin 2'den l'e düşürüldüğü ve gölün çevresinin yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi. Bakanlık, sit sınırlarında herhangi değişiklik yapılmadığını bildirdi.

ODTÜ planı Haberi

ODTÜ planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ODTÜ Planı'nda değişiklik yapılarak Eymir Gölü'nün sit derecesinin 2'den l'e düşürüldüğü ve gölün çevresinin yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi. Açıklamada, planda işlenen sit sınırlarının, mülga Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 6 Mart 1995 tarihli kararıyla tescil edilen sit sınırları olduğu ifade edildi. 


Sit sınırlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'na askı süresinde yapılan itirazların kısmen kabulü ve kısmen reddine ilişkin düzenlemeleri içeren planlar Bakanlık makamının 20 Mayıs 2014 tarihli oluruyla resmen onaylanmıştır. ODTÜ'ye ait Eymir Gölü çevresi, 6 Mart 1995 tarihli mülga kurul kararıyla birinci derece doğal sit alanı, ikinci derece doğal sit alanı ve birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Bakanlık, onayladığı imar planında,...