22 / 07 / 2024

ODTÜ yurdu

ODTÜ yurdu

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ruhsat alınmayarak ODTÜ’de kaçak inşaat yapılamayacağını söyledi. Taşdelen, "Belediyemiz görevini yaparak ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur" diye konuştu.

ODTÜ'de yurt projesine öğrencilerden tepki!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi yerleşkesinde yapılması planlanan KYK yurdu projesine karşı çıkan öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.

122 milyon liralık ODTÜ yurdu barınma sorununu çözecek!

ODTÜ mezunları kampüs için inşa edilen planlanan yurdun öğrencilerin 20 yıllık barınma ihtiyacını kökünden çözeceğini belirtildi. Mezunlar 122 milyon liralık yatırımın ODTÜ bir fırsat olduğunu kaydetti.

ODTÜ Mezunları Birliği'nden yurt inşaatı açıklaması!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı'ndan, ODTÜ'de KYK yurdu yapılmasına yönelik plana destek geldi. Vakıf, ''Yurt inşa edilmek istenen alan kesilmek üzere dikilmiş kavak ağaçlarından oluşuyor'' açıklamasında bulundu.

Avrupa İnşaat 20 milyon lira yatırımla öğrenci yurdu kurdu!

Avrupa İnşaat, özel öğrenci yurdu yatırımlarındaki fırsatı gördü. 20 milyon lira yatırımla içinde VIP ve engelli odası, kapalı yüzme havuzu hatta kapalı otoparkı olan özel öğrenci yurdu, Konforist'i kurdu.

Avrupa İnşaat 20 milyon lira yatırımla öğrenci yurdu kurdu!

Avrupa İnşaat, özel öğrenci yurdu yatırımlarındaki fırsatı gördü. Sektöre hızlı girdi. 20 milyon lira yatırımla içinde VIP ve engelli odası, kapalı yüzme havuzu hatta kapalı otoparkı olan özel öğrenci yurdu, Konforist’i kurdu.

Konforist öğrenci yurdu 2015 öğretim yılında kapılarını açacak!

Öğrenci yurdundan çok, konforlu, rahat ve güvenli bir yaşam alanı sunmayı hedefleyen Konforist, 2014-2015 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak. Konforist öğrenci yurdu, İstanbul Eyüp'te inşa ediliyor.

Konforist öğrenci yurdu 2014-2015 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak!

Avrupa İnşaat, Türkiye' nin en konforlu öğrenci yurdu olmasını hedeflediği Konforist' i, İstanbul Eyüp'te inşa ediyor. Konforist, 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak...

Aile yurdu kurulması dilekçesi!

Aile yurdu kurulması için Aile Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki, Aile yurdu kurulması dilekçesi nasıl yazılır? İşte Aile yurdu kurulması ve tescili dilekçe örneği...

Aile yurdu şerhi nasıl kurulur?

Konutlar, tarıma ya da sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu şerhi nasıl kurulur? Aile yurdu tapuya nasıl şerh edilir?

Medeni kanun aile yurdu!

Medeni kanun aile yurdu esasları gereğince, kurulacak aile konutu; bir ailenin normal geçimine ve barınmasına yetecek ölçüden fazla olamıyor. Aile yurdu hâline getirilen taşınmazlar devrolunamıyor...

Aile yurdu kurulması!

Medeni Kanun gereğince, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu nasıl kurulur? İşte aile yurdu kurulması esasları..

ODTÜ Planı'nda sit değişikliği yok!

Çevre Bakanlığı, ODTÜ Planı'nda değişiklik yapılarak Eymir Gölü'nün sit derecesinin 2'den l'e düşürüldüğü ve gölün çevresinin yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi. Bakanlık, sit sınırlarında herhangi değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Bağyurdu OSB'de ikinci etap için hazırlıklar başladı!

İzmir'in en yeni OSB'lerinden olan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'nde (BAYOSB), 47 parselin bulunduğu 1'inci Etap'ta altyapı yatırımları tamamlandı ve 2'nci Etap projesi için ihale hazırlıklarına başlandı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ODTÜ imar planı açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, 20 Mayıs'ta onaylanan ODTÜ Koruma Amaçlı imar planı iptali için 21 Temmuz 2014 tarihinde dava açtı. İşte TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ODTÜ planlarına ilişkin 21 Temmuz tarihli açıklaması...

ODTÜ yurdu Haberi

ODTÜ yurdu

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) içinde bugün öğrenci yurdu inşaatına başlaması hakkında açıklama yayınladı. Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Taşdelen'in açıklamasında şu bilgiler yer aldı:

"ODTÜ’de yurt yapılması istenilen alanda, parselasyon yok, arsa şu anda kadastral parsel konumunda. Bu nedenle kazı izni ve inşaat ruhsatı yok. ODTÜ İmar Planı 12 numaralı plan notuna göre bu işlemleri yapmaya yetkili olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da bunlar alınmış değil. Bu tespitler üzerine denetim yapmaya giden belediyemiz görevlileri yani resmi kamu görevlileri rektörün talimatıyla kampüse sokulmuyor ve görev yapmaları engelleniyor. Arkadaşlarımız bilahare kampüse girebiliyor ve tespitlerini yapıyor. Bütün bu hukuksuzluklar kabul edilemez. Rektör’e tekrar hatırlatıyorum. Belediye memurunun görevini yapmasını engelleyemezsin,...