03 / 05 / 2024

odtülü öğrenciler samsun

odtülü öğrenciler samsun

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, Samsun için hazırladıkları projeleri tamamladı.

Bina güçlendirmede mucize yöntem: İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi!

Hatay’da üçüz bloklardan biri adeta kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayakta kaldı. Ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemiyle güçlendirilmiş. İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi....

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler için yeni destek programı geldi. Peki, Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? İşte 2022 Başarı Teşvik Programına ilişkin tüm detaylar...

Binaların deprem riski artık 1-2 saatte hesaplanabilecek!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, ODTÜ'lü bilim insanları, binaların deprem riskini 1-2 saatte hesaplayarak hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlayan yeni yöntem geliştirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

İstanbul'un 6 ilçesinde binalar yüksek riskli! 

ODTÜ'lü Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, İstanbul'un 6 ilçesinde binanın tarandığını bunların da 40 bin binanın ise yüksek riskli çıktığını dile getirdi. 

ODTÜ'lü öğrenciler, kalmadıkları eve kira ödüyor!

ODTÜ'de okuyan ve evlerde kalan öğrenciler, salgın sürecinde ev ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını anlattı. Birçok öğrenci kalmadıkları evlere kira ödediğini belirtti...

Samsun'da imar barışından 58 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesinden 2018 yılında Samsun’da Yapı Kayıt Belgesi için başvuranların sayısı 58 bin kişi olarak açıklandı.

Kuzey Marmara Otoyolu iş kazasında ölen işçi toprağa verildi!

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında çöken viyadüğün altında kalarak hayatını kaybeden inşaat işçisi Bayram Kılıç (53), Samsun'da toprağa verildi.

Karadenizin tek hafif raylı sistem hattı uzatılıyor!

Karadeniz'in tek hafif raylı sisteminin hattı uzatılıyor. Samsun'da 36 durakta, 29 tramvayla hizmet verilen hafif raylı sistemin güzergahı uzatıldı. 

ODTÜ'lü öğrenciler Samsun'u planladı!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, Samsun için hazırladıkları projeleri tamamladı.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri Bafra'da!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ODTÜ’lü şehir planlayıcı adaylarını konuk etti. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerine Bafra Öğretmen Evi’nde Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçe hakkında brifing verildi.

Bodrum Çarşısı yeniden canlanacak!

Bodrum Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği'nin (BODTÜM) girişimiyle Bodrum'a gelen ODTÜ'lü öğrenciler, çarşıyı yeniden canlandırıyor.

Samsun Selahiye Cami açıldı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan ve kısa sürede yeniden restore edilen Selahiye Camii yeniden ibadete açıldı. Cuma namazı öncesinde yapılan Cami açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin da katıldı...

Şubat ayında Samsun'da bin 539 konut satıldı!

Samsun, Orta Karadeniz Bölgesi'nin Şubat ayı konut satış lideri oldu. Türkiye'de Şubat ayında 101 bin 703 konut satılırken, Samsun'da bin 539 konut satıldı.

odtülü öğrenciler samsun Haberi

odtülü öğrenciler samsun


2016-2017 ders yılında stratejik konumu itibariyle tarım, sanayi, ulaşım ve turizmde önemli bir yere sahip olan Samsun’u planlama sahası olarak seçen ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, 8 öğretim görevlisi öncülüğünde kent merkezi ve ilçeleri dolaşarak bölgenin sosyal, kültürel durumları, imar ve çevre düzeni planları hakkında kamu kurum ve kuruluşlarından bilgiler topladı. Kent merkezi ve ilçelerin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini temel alan öğrenciler, anket, analiz ve fotoğraflama çalışmaları neticesinde bölge ve il ölçeğinde üst ölçekli planlar ve projeler hazırladı.

Samsun Planlama ve Tasarım Stüdyosu adıyla çalışma yürüten öğrenciler, kent merkezi ve mahalle ölçeğinde kentsel tasarım, risk azalımı, sürdürülebilir kentsel yaşam, yerel ekonomik kalkınma, toplu taşıma sistemlerinin iyileştirilmesi, kır kent bütünleşmesi, şehir merkezinin canlandırılması, tarihi alanların korunması...