19 / 07 / 2024

Ödüllü Taksim Camii

Ödüllü Taksim Camii

Fransız Konsolosluğu'nun yanında, bugün otopark olarak kullanılan alanda yapılması planlanan cami projesinin detayları açıklandı

Sakarya'daki satılık dükkan fiyatları Taksim'i geçti! Fiyatlar dudak uçuklatıyor!

Sakarya Uzunçarşı'daki dükkanların satılık fiyatları görenleri hayrete düşürdü. Taksim'de bir dükkanın metrekare fiyatı 123 bin lirayı bile geçmezken, Sakarya'daki dükkanlar 141 bin liradan satılıyor. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Ödüllü proje CASAFABAY Bodrum 24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışta!

CASAFABAY Bodrum, Fabay Life tarafından Bodrum Havalimanı'na 4 dakika uzaklıkta yükseliyor. En iyi lüks villa geliştirme ödülüne layık görülen CASAFABAY Bodrum 24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışta.

Oscar ödüllü yönetmen Ridley Scott Samsung Galaxy S23 Ultra ile kısa film çekti! 3 Şubat 2023 fiyat listesi...

Alien Covenant, Gladiator ve The Martian filmleriyle Oscar kazanan dünyaca ünlü yönetmen Ridley Scott ile Kore sinemasının korku ve gerilim alanında tanınmış yönetmeni Na Hong-jin, yeni filmin gelişmiş kamera özelliklerini bir araya getiriyor.

Trabzon'da 600 dönümlük proje yatırımcıları bekliyor!

"En İyi Peyzaj Mimarlığı" kategorisinde ödüllü "Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma" projesi yatırımcılarını bekliyor... İşte detaylar...

Taksim Cami bugün açılıyor!

Merakla beklenen Taksim Camii bugün cuma namazının ardından ibadete açılıyor...

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor!

2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Taksim Cami yarın ibadete açılıyor.

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Cami 27 Mayıs'ta ibadete açılıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. 

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Taksim Camii için geri sayım başladı!

Taksim Camii'nin açılmasına sayılı günler kaldı. Dış cephe işlemlerinde son aşamaya gelinen cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Ödüllü Taksim Camii Haberi

Ödüllü Taksim Camii

Prof. Ahmet Vefik Alp detayları, projenin Sofya'da 'Uluslararası Mimarlar Birliği Ödülü' aldığı gün yaptı.


'Kültür ve Turizm Bakanlığı Bölge Koruma Kurulu'nun onay verdiği ancak davaların açıldığı proje için Başbakan Erdoğan'ın onayı bekleniyor.


Yüksek Mimar Prof. Ahmet Vefik Alp, Taksim Camii Kültür ve Sanat Vakfı tarafından kendisine hazırlatılan projeyle ilgili şu bilgileri verdi:


— Artık cami projeleri 500 yıl evvel Mimar Sinan’ın muhteşem eserlerini taklit etmemeli.



— Mimar Sinan’ın 500 sene sonra kopya edilmesinin yanlış bir davranış olacağını, en azından Taksim açısından yanlış olacağını düşündük. Taksim’in modern Türkiye’nin ve Atatürk’ün fikirlerini bir nevi ifade eden bir merkez olarak gördük. Ve burada da çağdaş bir mimari ile yeni bir ekolle, yeni bir anlayışla camiye yaklaşmayı öngördük. Bunları da vakıfa kabul ettirdik. İki sene süren çalışmalarımızda...