30 / 04 / 2024

ofis alanları çalışmalara yansır mı

ofis alanları çalışmalara yansır mı

Bilgisayar başında daha çok zaman geçiren ofis çalışanlarının, yeni tip ofislerde artan ergonomi ve konfor beklentileri karşılandığında, ofislerde kalış süreleri de yüzde 35'e kadar artıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem tehlikesinin olduğu 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv şehir için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Binance genel merkez kurmak için çalışmalara başladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, genel merkez kurmak için çalışmalara başladı. Binance genel merkez açarak sanal şirket statüsünden kurtulacak. 

Marriott 10 yeni otel için çalışmalara başladı!

Marriott International, Inc., 2022'nin sonuna kadar 10 yeni otel açmak için çalışmalara başladı. Açılacak otellerle Türkiye genelinde 43 adet otel sayısına ulaşılacak. 

Esnek ofis alanlarına ilgi arttı!

Salgın döneminde uzaktan çalışma sisteminin hayata girmesiyle ofis alanlarında değişim başladı. Ofislere geri dönmeye başlayan şirketler hibrit çalışma alanları yaygınlaştı.

Londra finans merkezi ofis alanlarını konuta çevirecek!

İngiltere'nin başkenti Londra'ya bağlı finans merkezi ofis alanlarını konuta çevirmek için çalışmalara başladı. Merkez 2030 yılına kadar 1.500 konut oluşturmayı planlıyor.

Bağcılar Belediyesi 15 okul inşaatı için çalışmalara başladı!

İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bağcılar'a 15 okul yapılması için çalışmalara başlandı. 

DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmalara başlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DiyarRay Tramvay Hattı'nı hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapı stoku için çalışmalara başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan yapıların envanterini çıkarmak için çalışmalara başladı.

Ofis alanları yeniden tasarlandı!

Bir yandan pandemiyi bir tasarım yenileme fırsatına dönüştürmeyi, sağlıklı, çevreci, ergonomik, yeni normale uygun çalışma alanları yaratmayı amaçlayanlar, diğer yanda da, ufak değişikliklerle pandemiye uygun ofis uyarlamalarına gidenler bulunuyor.

Riskli ve hasarlı AVM’lerde çalışmalara ara verilmeli!

AVM’lerde oluşan hasarlar tüm boyutları ile incelenemedi. Artçı sarsıntıların nasıl sonuçlar oluşturacağı henüz tahmin edilemiyor. AM çalışanları, riskli ve hasarlı AVM’lerde çalışmalara ara verilmesi gerektiğini ve AVM çalışanlarının idari izinli sayılmaları gerektiğini belirtiyor.

DASK, İzmir’deki deprem bölgesinde çalışmalara başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, İzmir'de meydana gelen depreme yönelik, çalışmalara başlandığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya'da 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Malatya'da 1555 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık" dedi.

Ofis pazarında kartlar yeniden karıldı!

Pandemi süreci ile birlikte şirketlerin evden çalışmaya başlaması, ofis pazarında kartların yeniden karılmasına neden oldu. Artık büyük ofis alanlarında çalışma dönemi sona erdi. Ancak evden çalışmaya geçilmesine rağmen şirketler ofis alanlarından vazgeçmiyor.

ofis alanları çalışmalara yansır mı Haberi

ofis alanları çalışmalara yansır mı

Anadolu Gayrimenkul, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi ile "Değişen Ofis Alanı Kullanımı Talepleri ve Yeni Pazar Dinamikleri Araştırma Projesi" adlı rapor hazırladı. Raporda bilgisayar başında daha çok zaman geçiren ofis çalışanlarının yeni tip ofislerde artan ergonomi ve konfor beklentileri karşılandığında, ofislerde kalış sürelerinin de yüzde 35'e kadar arttığı vurgulandı. 



'OFİS STOKU ARTACAK' 

Rapora göre, son yıllarda ofis yatırımlarında gerçekleşen artış, önümüzdeki dönemde de yükselen bir ivme ile devam edecek. Raporda 2014 yılı 4. çeyrek rakamlarına göre 4 milyon metrekareye ulaşan ofis stokunun, bu yıl 5 milyon metrekareye ulaşacağı tahmin edildi. İstanbul'un çok merkezli bir şekilde büyüdüğü ve bu doğrultuda yeni yatırımların farklı alt merkezlere doğru kaymaya başladığı vurgulanan raporda, İstanbul Finans Merkezi nedeniyle gelecek ofis yatırımlarının büyük bölümünün...