30 / 04 / 2024

ofisler küçülüyor mu

ofisler küçülüyor mu

Kovid-19 salgını dünya genelindeki çalışma hayatının yapılarını da etkiliyor. Farklı konumlarda daha çok şirketin bulunduğu plazalarla daha az kişinin çalıştığı küçük ofisler ya da esnek ofislere rağbet arttı.

Büyük şirketlerin 3'te 2'si ofislerini küçültüyor!

Kovid-19 salgını sürecinde Facebook, Fujitsu ve Siemens'in de aralarında bulunduğu çok sayıda şirket, evden çalışmayı kalıcı hale getirdi. Büyük şirketlerin CEO'larıyla yapılan bir anket sonucuna göre, şirketlerin üçte ikisinin ofislerini küçültmeyi planladığı belirlendi.

İstanbul Havalimanı satılıyor mu? İstanbul Havalimanı satışa mı çıkıyor? İşte detaylar!

İstanbul Havalimanı satılıyor mu? İstanbul Havalimanı satışa mı çıkıyor? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Muş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 112 daire yıkılıyor!

Muş'ta, 1966 yılında yaşanan Varto depreminden sonra yapılan ve "beyaz bloklar" olarak bilinen lojmanlar yıkılıyor.

Büyükçekmece sahilindeki iş yerleri yıkılıyor!

Büyükçekmece Albatros Sahili'nde bulunan 12 esnafa ait iş yerleri yıkılıyor. Ekiplerin yıkım işlemleri sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi. 

Çankaya'daki Açelya Apartmanı makaslama yöntemiyle yıkılıyor! 

Ankara Çankaya'ya bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve çökme riski bulunan Açelya Apartmanı makaslama yöntemi ile yıkılıyor. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Mersin Erdemli'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde çevre halkının sağlığını tehdit eden yapılar, Erdemli Belediyesi ekibi tarafından yıkılıyor. 

Avcılar'da hasarlı binalar yıkılıyor!

Avcılar'da 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde hasar gören yapılar yıkılıyor. Tahliye kararı alınan binaların doğalgaz, elektrik ve suları kesildi.

Divanhane Eski Karakol Binası neden yıkılıyor?

19. yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen Divanhane Eski Karakol Binası yol genişletme nedeniyle yıkılıyor.

Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yapılar yıkılıyor!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye adlandırılan iki binanın da aralarında bulunduğu yapılar yıkılıyor...

Marmaris'te imara aykırı binalar tek tek yıkılıyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında imara uygun olmayan yapılar yıkılıyor. Ekipler, yapı kayıt belgesi iptal edilen ve hukuki süreci tamamlanan bir yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Marmaris'te imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde imara aykırı ve kaçak olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Marmaris'te imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaçak yapılaşmayla mücadele seferberliği kapsamında, imara aykırı yapılar yıkılıyor.

ofisler küçülüyor mu Haberi

ofisler küçülüyor mu

Kovid-19 salgını dünya genelindeki çalışma hayatının yapılarını da etkiliyor. Cumhuriyet Gazetesi'nden Ali Can Polat'ın haberine göre; pandemide pek çok büyük ve orta ölçekli şirket, uzaktan çalışmaya geçiş yaptı.

Genel müdürlükler ve merkez ofislerde kapanmalar başladı. Bu durum, gayrimenkul sektörünü de etkiledi, ofis pazarında değişikliklere neden oldu. Farklı konumlarda daha çok şirketin bulunduğu plazalarla daha az kişinin çalıştığı küçük ofisler ya da esnek ofislerin tercih edilirliği arttı. Talepte yaşanan yükseliş, plaza tipi ofislerdeki kira tutarlarını da etkiledi Kiralar bir senede yüzde 24.44, satış fiyatları ise yüzde 14.33 yükseldi. 

‘ESNEK’ TALEBİ ARTTI

Türkiye’de gayrimenkul sektörüyle ilgili değerlendirmeler yapan Endeksa Üst Yöneticisi Görkem Öğüt, sektörde bir dönüşüm yaşandığına dikkat çekerek koronavirüs salgınıyla beraber kalabalık büyük ofislerin gözden düştüğünü dile getirdi. Evden çalışmanın yaygın hale...