04 / 05 / 2024

ofisler yeni binalara taşınıyor

ofisler yeni binalara taşınıyor

Merkezi iş alanlarındaki plazalarda boş ofis oranı yüzde 20'yi gördü. Uzmanlar ofislerin bazılarının taşınma ve tadilatlar nedeniyle boş göründüğünü belirtiyor.

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

Avusturya'daki Graz Teknik Üniversitesi (TU), şiddetli bir depremden sonra depremin binalara verebileceği hasarı önceden ölçebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu. Açıklamaya göre yeni yöntem kullanılarak 20 bin kilometre uzaktan bile milimetrik hassasiyetle ölçüldüğü kaydedildi. İşte

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

Konut ve kira artışlarına karşı yeni reçete yazıldı! Ofisler eve dönüşüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini bildirdi. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi halinde, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut sunulabilecek. İşte konuya ilişkin detaylar...

Paylaşımlı ve sanal ofisler iş dünyasının yeni gözdesi oldu!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen paylaşımlı ve sanal ofisler iş dünyasının da yeni gözdeleri arasında yer alıyor.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Ofisler konutlara mı dönüşüyor?

Koronavirüs salgını sebebiyle dünyanın birçok yerinde otellerin ve ofis binalarının büyük bir bölümü neredeyse 1 seneden fazla zamandır boş kaldı. Peki ofisler ne olacak? Kovid-19 salgını ile beraber ofis binalarının apartman dairelerine çevrilmesi yeni normal olabilir mi?

O belgesi olmayan binalara iskan verilmiyor!

Yeni binalar için 2011’den bu yana uygulanmaya başlanan enerji kimlik belgesinde geçen yıl itibarıyla 1 milyon 206 bin binaya ulaşıldı. Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalara belediyeler iskân vermiyor.

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

Sanal ofisler 'iş yeri kiralaması' olarak görülmüyor!

Yeni çalışma kültürü sanal ofisler oldu. Peki nedir bu sanal ofisler? Sanal ofis kiraları ne kadar? Sanal ofisler, iş yeri kiralaması olarak geçiyor mu? İşte detaylar...

Nidakule Küçükyalı ofislerinde yeni bölüm satışta!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nidapark Küçükyalı projesinde yer alan Nidakule Küçükyalı Ofisler'in yeni etabı 3 milyon 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta...

İşte yeni ofis kültürü!

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı ve Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, "Evden çalışma uzaktan çalışmaya dönüşüyor. Artık paylaşımlı ofisler hayatımıza girecek. Yeni nesil iş hanı kuruyoruz. Göz göz odalar olacak" diye konuştu.

İşte İzmir'deki yeni konutların detayları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da yıkılan bölgelerde yapılacak yeni binalara ilişkin bilgi verdi. Kurum, "Bunu da ilk kez paylaşıyorum. Ne yapıyoruz zemin artı beş. Hak sahiplerinin hepsine 2+1 daire veriyoruz" dedi.

Yeni süreçte fiziki ofislerin yerini sanal ofisler alacak!

Koronavirüs sürecinde evden çalışma modeli sevildi. Yapılan global araştırmalar değerlendirildiğinde, yeni dönemde sabit ofislerin yerine sanal ofislerin öne çıkacağı düşünülüyor.

ofisler yeni binalara taşınıyor Haberi

ofisler yeni binalara taşınıyor

İstanbul'un Merkezi İş Alanları'ndaki (MİA) hem yeni yapılan hem de uzun süredir faaliyet gösteren plazalarda ofislerin boşluğu dikkat çekiyor. Uzmanlar mevcut arza göre kiracı talebinin düşük olduğunu ve boşluk oranının yüzde 20'lere ulaştığını belirtiyor. Ancak bu arz birkaç yıl içinde dengeye oturacak. Keller Williams Türkiye Başkanı Emre Erol, toplam ofis stoğunda yüzde 20'lik bir boşluk olduğunu belirtti. Birçok plazada taşınma ve tadilatlar uzun sürdüğü için boş algısı yarattığını dile getiren Erol, "Levent-Maslak hattı, Kağıthane ve Seyrantepe, Ataşehir ve Ümraniye'yi baz alırsak A sınıfı projelerde boşluk oranları oldukça düşük" dedi. 2014'te doğrudan yabancı yatırımın 13 milyar dolara yakın olduğunu aktaran Erol, "Yabancı firmalar Türkiye pazarına giriyor. Bu da ofis arzını tetikliyor" ifadelerini kullandı. 


YENİ OFİSLERE GEÇİYORLAR 

JLL Türkiye, Ofis Kiralama Yardımcı Direktörü...