27 / 04 / 2024

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

Avusturya'daki Graz Teknik Üniversitesi (TU), şiddetli bir depremden sonra depremin binalara verebileceği hasarı önceden ölçebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu. Açıklamaya göre yeni yöntem kullanılarak 20 bin kilometre uzaktan bile milimetrik hassasiyetle ölçüldüğü kaydedildi. İşte



Graz Teknik Üniversitesi'nden yapılan açıklama doğrultusunda, binalardaki değişimlerin navigasyon uyduları kullanılarak 20 bin kilometre uzaktan bile milimetrik hassasiyetle ölçüldüğü kaydedildi. Bu yöntem kullanılarak bir sistem geliştirildiğine işaret edilen açıklamada, binaların kondisyonlarının ölçülerek binalara hasarın en aza indirgenebileceği kaydedildi. 

Bu süreçte, araştırmanın yazarlarından TU Jeodezi ve Ölçüm Sistemleri Mühendisliği Enstitüsü Başkanı Werner Lienhart, "Bu sistemin binayı statik olarak ve  dinamik bir şekilde denetleme, yapılması ve yapının mevcut sağlığını derinden anlamamızı da sağllamaktadır. Bu da köprüler ve barajlar gibi büyük mühendislik yapılarının ömürlerine dair çok önemli ipuçları veriyor" ifadesini kullandı. Sistem ilk olarak Viyana'daki DC Kuleleri'nde test edildiği belirtildi.

Bu yöntem kullanılarak bir sistem geliştirildiğine işaret edilen açıklamada doğrultusunda, binaların kondisyonlarının ölçülerek binalara hasarın en aza indirgenebileceği aktarıldı. Araştırmanın yazarlarından TU Jeodezi ve Ölçüm Sistemleri Mühendisliği Enstitüsü Başkanı Werner Lienhart, "Bu sistemin binayı statik ve dinamik olarak denetlemesi, yapının mevcut sağlığını derinden anlamamızı sağlıyor. Buna göre, köprüler ve barajlar gibi büyük mühendislik yapılarının ömürleri hakkında bize çok önemli ipuçları veriyor."  ifadesini kullandı. Sistem ilk olarak Viyana'daki DC Kuleleri'nde test edildiği belirtildi.

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

GRAZ ÜNİVERSİTESİ NEREDE?

Graz Üniversitesi (Almanca: Karl-Franzens-Universität Graz), Avusturya'nın Graz kentinde yer alan ve  Avusturya'nın i2. en eski üniversitesidir. Avusturya'da Üniversite eğitimi almak isteyen Türk öğrenciler, Türkiye'de okumak istedikleri bölümü kazanmış olmaları lazımdır. Buna göre, ÖSYM tarafından devlet, özel veya KKTC üniversitelerinden birine yerleştirilmiş olmaları yeterli olacaktır. Ayrıca Üniversiteye kayıt olmalarına gerek bulunmamaktadır..

TÜRKİYE DİPLOMASI GEÇERLİ Mİ?

Avusturya'da Diploma Denklik Nedir? Avusturya'da diploma denklik Türkiye'de tamamlanan Lisans, Master, (Yüksek Lisans), Doktora (PhD) öğrenimi veya sınav sonuçlarının, Avusturya'da öğrenim için kullanılabilmesini ifade edildiği kaydedildi.

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

İstanbul'da bina tarama sistemi yavaş mı işliyor? Deprem kapıda, İstanbullular haber bekliyor!

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

 


 


Geri Dön